Buna!
Am o situație la locul de muncă.
Mi-am dat demisia și trebuia să stau în preaviz până în data de 19 Mai. De fapt, sunt in preaviz, deși stiu că legea nu te obligă să stai în preaviz și nici în contractul individual de muncă nu-mi scria asta, dar am ales sa stau pentru că nu voiam să-i las așa, fără angajat.
Eu am am avut acumulate de la începutul lunii ianuarie, 6 zile de concediu pe care le-am luat în perioada 12-19 Mai. Deci ultima mea zi de munca e data de 19.
Ideea e că cei din conducere nu au făcut demersuri pentru a găsi angajat înainte ca eu să-mi iau concediu, adică înainte de data de 12 pentru că eu din data de 17 aprilie de când mi-am dat demisia, le-am spus că eu cu tot dragul o să învăț și o să arăt ce se face noului angajat atâta timp cat vine în firmă până când plec eu. adică până când o să-mi iau concediu (12 Mai).
Eu mi-am găsit deja un alt loc de muncă unde urmează să merg în probă începând de maine, 15.05, dar o să fiu angajată doar începând cu data de 20 atunci când mi se va încheia și perioada contractuală de la actualul loc de muncă.
Problema e că m-au sunat de la locul de muncă la care momentan sunt în preaviz cum că sunt obligată să mă reîntorc la locul de muncă din concediu, pentru a învăța angajatul nou care vine și practic să predau situația (menționez că nu am semnat nimic, ma refer la un proces verbal de primire a situației atunci când am fost angajată. Nimic înafara de fisa de post si contract. Iar aici mă refer la un proces verbal de primire a unor bunuri sau etc…pt ca oricum inafara de cheie, nu am nimic)…dar din punctul meu de vedere lucrurile astea ar trebui să se fi făcut înainte ca eu să-mi iau concediu pentru că practic eu în momentul în care ies din concediu, atunci o să termine și perioada contractuală.
Iar întrebarea mea este următoarea: sunt obligată să mă duc să semnez un așa zis proces verbal de predare a cheilor de la locul de muncă dacă nu am avut un proces verbal de primire?
și a doua….sunt obligată să mă duc să predau situația noului angajat care va veni în locul meu?
De exemplu, coordonatorul mi-a zis că trebuie să îi arăt ce se face lunar, unde se trimit situațiile lunar…și așa mai departe…