Vă mulțumesc pentru explicație. Nu e un domeniu la care să mă pricep cat de puțin , nu m-a preocupat vreodată . De aceea am scris aici despre problema. Nici acum nu sunt încântată de acest lucru, însă am încercat să rezolv cu ei pe cale amiabilă și de 2 săptămâni îmi spun că se rezolvă, dar nu se rezolvă nimic. Problema: am încheiat un contract telefonic de portare în Vodafone prin firma Bright Communication. Nu am fost atât de convinsă că e ceea ce-mi trebuie, dar am fost asigurată că rezilierea în termen de 14 zile este fără penalități și ca mă pot răzgândi . Am înregistrarea discuției dar au și ei că m-au întrebat daca sunt de acord să fiu înregistrată și eu le-am spus la rândul meu ca îi înregistrez . Din punct de vedere legal știu și eu că am acest drept, însă cel mai bine și mai corect este să întreb pentru a fi sigură. După 5 zile mi-am dat seama că nu e ceea ce-mi trebuie acel contract și i-am sunat să le spun (,motivele le-am expus doamnelor operatori deși nu eram obligată să fac asta , am chiar dreptul de a renunța fără motiv ) - legea OUG 34/2014 . După ce au încercat să mă ducă cu zăhărelul și să încerce să mă convingă să rămân în contract , în cele din urmă mi-au spus ca au luat la cunoștință , și să stau liniștită că vor închide contractul. Le-am rugat sa-mi trimită o înștiințare scrisă oficială și mi-au spus ca asta nu e treaba lor ci a celor de la Vodafone cel mult , dar ca nu e necesar . Ca treaba lor este doar să anunțe . Am întrebat atunci : cum voi sti ca a fost incheiat contractul daca nu ma înștiințează nimeni oficial și mi s-a explicat că voi rămâne fără semnal pe cartela pe care o am și ca asta înseamnă contract încheiat . Am rămas ce-i drept fără semnal deoarece au portat numărul și mi-au trimis între timp o altă cartelă emisă de Vodafone. Norocul meu că mi-a venit ideea să verific dacă acea cartelă are semnal sau nu , ca așa am realizat că ei nu mi-au reziliat contractul: aveam semnal , puteam să efectuez apeluri și mai mult am primit mesaje de notificare. . Am sunat la * 222 la Vodafone si am fost contactata , cum mi-au spus de acolo in 5 zile ( ca asa se procedează la ei ) am discutat cu un consultant : Timea Pal care m-a asigurat ca se va rezolva problema, ca va discuta cu cei de la Bright Communication ca e treaba lor sa rezilieze contractul și II VA RUGA SĂ ÎMI TRIMITĂ O INSTTINTARE SCRISĂ . Și ca deasemeni să mă sune să mă anunțe că s-a rezolvat problema . N-am primit nimic, nu m-a sunat nimeni . Am așteptat vreo câteva zile apoi am sunat eu la ei . M-au luat iar ca și cum nu am vb niciodată cu ei : au încercat să mă convingă să păstrez contractul apoi să-mi spună ca vor transmite domnului manager . După atâta timp!!! Nici măcar nu au transmis cuiva ! Am sunat și la alte departamente ale Bright Communication în dorința de a intra în legătură cu domnul manager , dar fiecare mi-a spus ca vor nota și vor transmite, însă nici în ziua de azi nu am nici un rezultat . Am sunat înapoi la Vodafone la * 222 unde mi s-a spus ca voi fi contactată de un operator, însă nici azi nu a sunat vreunul Am fost într-un magazin Vodafone, am depus cerere acolo ( ca am citit pe internet ca e mai sigur asa ) dar degeaba: doamna de acolo a oprit cererea scrisă pe care a refuzat să pună vreo ștampilă ci doar a scris într-un colț un număr de caz , deși hârtia a rămas la ea și eu doar am putut s-o fotografiez ca să am totuși o dovadă . Mi-a spus ca voi primi un mesaj prin care se notifică faptul că am depus cererea și ca voi fi contactată de un consultant. Nimic până acum: nu m-a contactat nimeni și în plus primesc mesaje cu plata facturii . Am încercat totuși să plătesc factura online ( mi-am făcut cont în aplicația Vodafone ) ca nu știi ce mai sunt în stare oamenii ăștia să facă , dar nici asta nu pot . De ce natura e situația penală sau civilă ?