avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum trebuie să procedez pentru a da în judecată ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum trebuie să procedez pentru a da în judecată compania Vodafone ...

Cum trebuie să procedez pentru a da în judecată compania Vodafone și Bright Communication cu care colaborează Vodafone pentru înșelăciune ?
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 23:13, 26 Mai 2025
Intre 'a da in judecata' si a intocmi dosar penal sunt diferente majore. Inselaciunea este fapta prevazuta si pedepsita de codul penal, care este anchetata in urma unui dosar penal. Prin a formula cerere de chemare in judecata, actionati pe civil, iar inselaciunea nu face parte din acea categorie.

Pentru dosar penal, formulati plangerea penala, cu probele aferente atasate si inaintati-o catre parchetul de pe langa judecatoria dvs. sau direct la politie.

Pentru cerere de chemare in judecata, va scrieti problema detaliata in fapt si ce pretentii aveti, anexati probele aferente si veti trimite prin scrisoare recomandata catre judecatorie sau depuneti cererea direct la judecatorie.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L, Consultant de business
Vă mulțumesc pentru explicație. Nu e un domeniu la care să mă pricep cat de puțin , nu m-a preocupat vreodată . De aceea am scris aici despre problema. Nici acum nu sunt încântată de acest lucru, însă am încercat să rezolv cu ei pe cale amiabilă și de 2 săptămâni îmi spun că se rezolvă, dar nu se rezolvă nimic. Problema: am încheiat un contract telefonic de portare în Vodafone prin firma Bright Communication. Nu am fost atât de convinsă că e ceea ce-mi trebuie, dar am fost asigurată că rezilierea în termen de 14 zile este fără penalități și ca mă pot răzgândi . Am înregistrarea discuției dar au și ei că m-au întrebat daca sunt de acord să fiu înregistrată și eu le-am spus la rândul meu ca îi înregistrez . Din punct de vedere legal știu și eu că am acest drept, însă cel mai bine și mai corect este să întreb pentru a fi sigură. După 5 zile mi-am dat seama că nu e ceea ce-mi trebuie acel contract și i-am sunat să le spun (,motivele le-am expus doamnelor operatori deși nu eram obligată să fac asta , am chiar dreptul de a renunța fără motiv ) - legea OUG 34/2014 . După ce au încercat să mă ducă cu zăhărelul și să încerce să mă convingă să rămân în contract , în cele din urmă mi-au spus ca au luat la cunoștință , și să stau liniștită că vor închide contractul. Le-am rugat sa-mi trimită o înștiințare scrisă oficială și mi-au spus ca asta nu e treaba lor ci a celor de la Vodafone cel mult , dar ca nu e necesar . Ca treaba lor este doar să anunțe . Am întrebat atunci : cum voi sti ca a fost incheiat contractul daca nu ma înștiințează nimeni oficial și mi s-a explicat că voi rămâne fără semnal pe cartela pe care o am și ca asta înseamnă contract încheiat . Am rămas ce-i drept fără semnal deoarece au portat numărul și mi-au trimis între timp o altă cartelă emisă de Vodafone. Norocul meu că mi-a venit ideea să verific dacă acea cartelă are semnal sau nu , ca așa am realizat că ei nu mi-au reziliat contractul: aveam semnal , puteam să efectuez apeluri și mai mult am primit mesaje de notificare. . Am sunat la * 222 la Vodafone si am fost contactata , cum mi-au spus de acolo in 5 zile ( ca asa se procedează la ei ) am discutat cu un consultant : Timea Pal care m-a asigurat ca se va rezolva problema, ca va discuta cu cei de la Bright Communication ca e treaba lor sa rezilieze contractul și II VA RUGA SĂ ÎMI TRIMITĂ O INSTTINTARE SCRISĂ . Și ca deasemeni să mă sune să mă anunțe că s-a rezolvat problema . N-am primit nimic, nu m-a sunat nimeni . Am așteptat vreo câteva zile apoi am sunat eu la ei . M-au luat iar ca și cum nu am vb niciodată cu ei : au încercat să mă convingă să păstrez contractul apoi să-mi spună ca vor transmite domnului manager . După atâta timp!!! Nici măcar nu au transmis cuiva ! Am sunat și la alte departamente ale Bright Communication în dorința de a intra în legătură cu domnul manager , dar fiecare mi-a spus ca vor nota și vor transmite, însă nici în ziua de azi nu am nici un rezultat . Am sunat înapoi la Vodafone la * 222 unde mi s-a spus ca voi fi contactată de un operator, însă nici azi nu a sunat vreunul Am fost într-un magazin Vodafone, am depus cerere acolo ( ca am citit pe internet ca e mai sigur asa ) dar degeaba: doamna de acolo a oprit cererea scrisă pe care a refuzat să pună vreo ștampilă ci doar a scris într-un colț un număr de caz , deși hârtia a rămas la ea și eu doar am putut s-o fotografiez ca să am totuși o dovadă . Mi-a spus ca voi primi un mesaj prin care se notifică faptul că am depus cererea și ca voi fi contactată de un consultant. Nimic până acum: nu m-a contactat nimeni și în plus primesc mesaje cu plata facturii . Am încercat totuși să plătesc factura online ( mi-am făcut cont în aplicația Vodafone ) ca nu știi ce mai sunt în stare oamenii ăștia să facă , dar nici asta nu pot . De ce natura e situația penală sau civilă ?
E situatie civila.

Cel mai simplu este sa inaintati o reclamatie catre ANPC, expunand toate motivele in fapt si anexati orice proba concreta ca v-ati adresat celor de la vodafone cu solicitarea de renuntare in cele 14 zile (MARE ATENTIE, AVETI DREPT DE RETRAGERE 14 ZILE DOAR DACA CONTRACTUL ESTE INCHEIAT LA DISTANTA SI NU FIZIC LA SEDIUL ACESTORA).

Mai exista si varianta eventuala, inainte sa formulati reclamatie la ANPC, sa va adresati la un punct de lucru Vodafone pentru a discuta live cu un agent si sa vedeti ce va spune iar daca tot nu rezolvati situatia, atunci inaintati reclamatie catre ANPC.

In mod normal, daca situatia este asa precum a-ti descris-o, contractul va fi incheiat prin reclamatia de la ANPC insa Vodafone in apararea sa, va depune (probabil?) probe sau alte dovezi concludente.

Daca raspunsul de la ANPC este nefavorabil in favoarea dv., in functie de argumentele pe care se justifica raspunsul, un avocat va poate comunica daca are sens sau nu o actiune pe instanta.
Contractul este incheiat la distanta . Am fost deja la sediul unui magazin , dar am povestit in scurta expunere . Fiind era digitala singurele dovezi pe care le am sunt înregistrările discuțiilor avute cu cei la la firma contractanta, cu cei de la Vodafone am discutat o singură dată și atunci n-am avut cum să-i inregistrez deoarece eram în trafic . Și mai am poza făcută în magazinul Vodafone cererii depuse și consultantului care era de serviciu. Însă cum ei înregistrează fiecare convorbire , ar trebui să le aibă și ei , sau acestea sunt doar pentru a ne incrimina pe noi clienții ? Iar cu plângerea la ANPC cum se procedează? Eu am trimis deja o plângere pe e-mail și am primit ca răspuns automat ca nu mai acceptă prin intermediul emailulului . Dar am să fac cum ați spus și îmi voi face cont pentru a putea rezolva situația. Vă mulțumesc!
Ei nu vor furniza inregistrarile telefonice pe care le au cu d-voastra de aia este obligatia d-voastra sa anexati orice probe posibile aveti cum ca nu vor sa rezilieze contractul.

Puteti merge si personal la ANPC si sa depuneti reclamatia direct daca pe internet nu reusiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma de telefonie flu flu Bună, am şi eu o întrebare :sorry: Situaţie: În data de 7 decembrie 2013 am încheiat un contract cu cei de la vodafone, pe o perioadă de 1 an - ... (vezi toată discuția)
Vodafone refuza sa rezilieze contract internet mobil adriamia adriamia Buna ziua, Vreau sa renunt la Vodafone deoarece consider preturile lor incorecte. Am asteptat sa expire contractul, desi asa cum am aflat recent clauza de ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare internet vodafone cristiakb cristiakb Am incheiat un contract cu vodafone pentru furnizare serv. internet. La domiciliu am constatat ca acest serviciu nu functioneaza la parametrii contractati.Am ... (vezi toată discuția)