avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Tanasa

Activitate Adrian Tanasa

Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt.

Am analizat regulamentul intern al angajatorului, iar acesta face referire la două categorii generale: funcții de conducere și funcții de execuție. La art. 59 alin. (6), se precizează că o funcție de conducere „nu implică în mod obligatoriu coordonarea unei echipe”, dar sunt invocate criterii vagi precum „complexitate, impact, gândire strategică”.

Totuși, în cazul meu:

Fișa postului menționează clar „Subordonați: N/A”;

Nu am atribuții de coordonare, evaluare sau decizie asupra altor angajați;

În lipsa unei reglementări interne exprese care să mă includă într-o listă oficială a funcțiilor de conducere sau care să-mi atribuie astfel de responsabilități în mod clar, consider că se aplică prevederile Codului Muncii, art. 81 alin. (4), care stabilesc un termen de preaviz de maximum 20 de zile lucrătoare pentru funcțiile de execuție.

Dacă aveți altă interpretare sau credeți că lipsesc elemente juridice esențiale în analiza mea, vă rog să-mi semnalați.
Aș avea nevoie de o opinie juridică legată de perioada de preaviz la demisie.

Conform contractului meu de muncă, am trecut un preaviz de 45 de zile lucrătoare, în baza unui cod COR 112029 – Manager. Totuși, în fișa postului este specificat că nu am subordonați (Subordonați: N/A) și activitatea mea este strict operațională, fără atribuții de conducere sau decizie asupra altor angajați.

Întrebarea mea este:
Se aplică în acest caz termenul legal de 20 de zile lucrătoare (funcție de execuție), chiar dacă titlul postului conține cuvântul "manager" și codul COR este 112029?

Vă mulțumesc anticipat!