avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Harvey

Activitate Harvey

Va multumesc pentru raspunsuri, sfaturi si lamuriri.
Bună ziua,
Va prezint următoarea situație.
Îngrijesc o mătușa, soră a mamei mele, care nu are copii. Pentru ca am grija de ea, mi-a făcut un act de testament la notar, Eu ii plătesc utilitatile de mai bine de 10 ani, care de multe ori sunt mai mari decât toată pensia ei.
Soțul mătușii a decedat, la fel si sora acestui unchi, decedata și ea.
Unchiul are o nepoata supravietuitoare, care este fata surorii lui, cu care mătușa mea nu reușește sa se întâlnească sa dezbata succesiunea.
Din partea mătușii mele, exista încă surori ale ei în viata, dar și mulți nepoți ai altor surori și frați care au decedat.
Pe nimeni nu interesează de aceasta mătușa, eu sunt singura care o îngrijesc, cât de bine pot.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.
In caz ca mătușa moare înainte de a dezbate succesiunea cu nepoata de la soț și de a-mi face transferul pe partea ei de proprietate, ce șanse am ca testamentul sa fie atacat de toți moștenitorii? Care este șansa de câștig ai moștenitorilor mătușii?
Dacă mătușa dezbate succesiunea cu nepoata de la soț, cum se face împărțirea?
Nepoata nu dorește sa meargă la notar pentru succesiune, e mereu ocupată. Cum se poate rezolva? Actele de proprietate ale locurilor de veci sunt la ea, iar actul casei este la mătușa, aceasta locuind în casa.
Va mulțumesc!