avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Activitate Alina36M

Activitate Alina36M

Alina36M a scris:

Bună ziua,

Urmează sa achiziționez un imobil cu soțul prin credit ipotecar.
Pe actul de proprietate vom fi amândoi proprietari.

Se poate face o înțelegere între noi la notar care sa specifice ca dacă eu ma răzgândesc și vreau sa vând imobilul el sa accepte ?
Ideea este ca nu as vrea sa fiu obligata sa stau intr-o căsnicie doar pt casa. În același timp , dacă el nu vrea sa vândă, as fi și eu datoare in continuare băncii.

Problema nu ar fi banca , se face o cerere pt a obține acordul de vanzare.
Insa ce se întâmplă când unul dintre parteneri NU VREA sa vândă?

Mulțumesc

Am presupus ca acordul bancii nu va fi o problema din moment ce amândoi vrem sa vindem. Vad asta în jur iar banca nu pune piedici. Se face o cerere.
Problema mea este ca sotul s-ar putea sa nu vrea sa vândă...

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu se poate. Dvs puteti face orice intelegere vreti, banca va va obliga la altceva daca vreti credit.

Problema nu e sotul, ci banca. Nici sotul si nici dvs nu veti putea vinde acel imobil, nici separat, nici impreuna, fara acordul bancii.

Puteti oricand sa divoratati insa veti ramane co-proprietara a imobilului si co-debitoare la credit si va trebui sa negociati cu banca si cu sotul daca este de acord/se incadreaza sa preia restul creditului sau sa il vindeti de comun acord.

Nu va doriti lucruri in comun, dar aveti cel putin 1 an de casnicie, schimbati regimul matrimonial in separarea de bunuri si luati fiecare din banii proprii ce vreti.

Dapix a scris:

Creditul trebuie achitat pana la ultima rata.
Banca v-a dat banii, nu imobilul.
Daca plecati de buna voie din casa nu-i problema bancii.

Cu banca incercati sa faceti o intelegere, nu cu sotul.
Fara acordul bancii NU puteti vinde casa, iar banca n-o sa va dea acest acord.

Bună ziua,

Urmează sa achiziționez un imobil cu soțul prin credit ipotecar.
Pe actul de proprietate vom fi amândoi proprietari.

Se poate face o înțelegere între noi la notar care sa specifice ca dacă eu ma răzgândesc și vreau sa vând imobilul el sa accepte ?
Ideea este ca nu as vrea sa fiu obligata sa stau intr-o căsnicie doar pt casa. În același timp , dacă el nu vrea sa vândă, as fi și eu datoare in continuare băncii.

Mulțumesc