avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Urmează sa achiziționez un imobil cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Urmează sa achiziționez un imobil cu soțul prin ...

Bună ziua,

Urmează sa achiziționez un imobil cu soțul prin credit ipotecar.
Pe actul de proprietate vom fi amândoi proprietari.

Se poate face o înțelegere între noi la notar care sa specifice ca dacă eu ma răzgândesc și vreau sa vând imobilul el sa accepte ?
Ideea este ca nu as vrea sa fiu obligata sa stau intr-o căsnicie doar pt casa. În același timp , dacă el nu vrea sa vândă, as fi și eu datoare in continuare băncii.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alina36M , utilizator 20:43, 1 Iunie 2025
Creditul trebuie achitat pana la ultima rata.
Banca v-a dat banii, nu imobilul.
Daca plecati de buna voie din casa nu-i problema bancii.

Cu banca incercati sa faceti o intelegere, nu cu sotul.
Fara acordul bancii NU puteti vinde casa, iar banca n-o sa va dea acest acord.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2025
Dapix, utilizator
Buna ziua

Nu se poate. Dvs puteti face orice intelegere vreti, banca va va obliga la altceva daca vreti credit.

Problema nu e sotul, ci banca. Nici sotul si nici dvs nu veti putea vinde acel imobil, nici separat, nici impreuna, fara acordul bancii.

Puteti oricand sa divoratati insa veti ramane co-proprietara a imobilului si co-debitoare la credit si va trebui sa negociati cu banca si cu sotul daca este de acord/se incadreaza sa preia restul creditului sau sa il vindeti de comun acord.

Nu va doriti lucruri in comun, dar aveti cel putin 1 an de casnicie, schimbati regimul matrimonial in separarea de bunuri si luati fiecare din banii proprii ce vreti.

Dapix a scris:

Creditul trebuie achitat pana la ultima rata.
Banca v-a dat banii, nu imobilul.
Daca plecati de buna voie din casa nu-i problema bancii.

Cu banca incercati sa faceti o intelegere, nu cu sotul.
Fara acordul bancii NU puteti vinde casa, iar banca n-o sa va dea acest acord.

Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2025
Alina36M, utilizator
Am presupus ca acordul bancii nu va fi o problema din moment ce amândoi vrem sa vindem. Vad asta în jur iar banca nu pune piedici. Se face o cerere.
Problema mea este ca sotul s-ar putea sa nu vrea sa vândă...

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu se poate. Dvs puteti face orice intelegere vreti, banca va va obliga la altceva daca vreti credit.

Problema nu e sotul, ci banca. Nici sotul si nici dvs nu veti putea vinde acel imobil, nici separat, nici impreuna, fara acordul bancii.

Puteti oricand sa divoratati insa veti ramane co-proprietara a imobilului si co-debitoare la credit si va trebui sa negociati cu banca si cu sotul daca este de acord/se incadreaza sa preia restul creditului sau sa il vindeti de comun acord.

Nu va doriti lucruri in comun, dar aveti cel putin 1 an de casnicie, schimbati regimul matrimonial in separarea de bunuri si luati fiecare din banii proprii ce vreti.

Alina36M a scris:

Bună ziua,

Urmează sa achiziționez un imobil cu soțul prin credit ipotecar.
Pe actul de proprietate vom fi amândoi proprietari.

Se poate face o înțelegere între noi la notar care sa specifice ca dacă eu ma răzgândesc și vreau sa vând imobilul el sa accepte ?
Ideea este ca nu as vrea sa fiu obligata sa stau intr-o căsnicie doar pt casa. În același timp , dacă el nu vrea sa vândă, as fi și eu datoare in continuare băncii.

Problema nu ar fi banca , se face o cerere pt a obține acordul de vanzare.
Insa ce se întâmplă când unul dintre parteneri NU VREA sa vândă?

Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Titular - prima casa alegzandra22 alegzandra22 Sotul meu a achizitionat o casa prin programul \\\\"prima casa\\\\" cu o luna inainte sa ne casatorim. Exista vreo solutie prin care am putea sa fim amandoi ... (vezi toată discuția)
Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)