avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate fagu123

Activitate fagu123

Bună ziua,
În octombrie 2024 am fost implicat într-un accident rutier cu victimă. Am fost testat cu alcooltest (0,00) și DrugTest (pozitiv la amfetamină). Mi s-au recoltat probe biologice (sânge și urină). Rezultatul inițial a arătat prezența de metamfetamină în sânge, urina fiind negativă. Pe baza acelui rezultat mi s-a întocmit dosar penal pt vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta substantelor psihoactive, iar permisul mi-a fost reținut, eliberandu-mi o dovada fara drept de circulatie.

Ulterior, la cererea mea, probele biologice au fost analizate din nou, iar rezultatul final a fost NEGATIV – nu existau substanțe interzise în organism.

Cu toate acestea, permisul este în continuare reținut. Avocatul meu a depus deja două cereri pentru eliberarea unei dovezi cu drept de circulație, însă nu am primit niciun răspuns.

Întrebări:

1. Mai este justificată reținerea permisului, în condițiile unui rezultat toxicologic negativ?

2. Pot obține o dovadă de circulație? Care este temeiul legal?

3. Pot face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, sau aceasta se face după un an?

Mulțumesc pentru orice opinie competentă!