avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, În octombrie 2024 am fost implicat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, În octombrie 2024 am fost implicat într-un accident ...

Bună ziua,
În octombrie 2024 am fost implicat într-un accident rutier cu victimă. Am fost testat cu alcooltest (0,00) și DrugTest (pozitiv la amfetamină). Mi s-au recoltat probe biologice (sânge și urină). Rezultatul inițial a arătat prezența de metamfetamină în sânge, urina fiind negativă. Pe baza acelui rezultat mi s-a întocmit dosar penal pt vatamare corporala din culpa si conducere sub influenta substantelor psihoactive, iar permisul mi-a fost reținut, eliberandu-mi o dovada fara drept de circulatie.

Ulterior, la cererea mea, probele biologice au fost analizate din nou, iar rezultatul final a fost NEGATIV – nu existau substanțe interzise în organism.

Cu toate acestea, permisul este în continuare reținut. Avocatul meu a depus deja două cereri pentru eliberarea unei dovezi cu drept de circulație, însă nu am primit niciun răspuns.

Întrebări:

1. Mai este justificată reținerea permisului, în condițiile unui rezultat toxicologic negativ?

2. Pot obține o dovadă de circulație? Care este temeiul legal?

3. Pot face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, sau aceasta se face după un an?

Mulțumesc pentru orice opinie competentă!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am citit pe internet ca dacă în termen de 72 de ... Marian022695 Marian022695 Bună ziua!am citit pe internet ca dacă în termen de 72 de ore nu primesc rezultatul de la analizele de sânge pentru alcool la volan ,îmi vor restitui ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
Salutare! GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe ... (vezi toată discuția)