avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ChasingAndi

Activitate ChasingAndi

Buna tuturor,

Vin la voi in cautare de niste raspunsuri/ opinii daca se poate.

Long story short, din 2000 am locuit eu, mama si bunica in apartamentul care a fost tot timpul in numele bunicii. Din pacate ea a murit in ianuarie. Intre timp noi ne pregatim sa facem succesiunea dar stim ca avem ceva timp la dispozitie fara a plati taxe extra.

In fine, faza este ca azi am primit o scrisoare recomandata de la un notariat din oras in care mama, singura mostenitoare a bunicii, este chemata in calitate de mostenitor la sediul notarial pentru a participa la dezbaterea procedurii succesorale. Scrisoarea zice ca cererea de deschidere a procedurii succesorale a fost facuta de primaria municipiului.

Acum, intrebarea este... de ce? De unde? Are voie primaria sa decida notarul prin care noi facem aceasta succesiune? E legal? Nu mi se pare ok ca primaria sa dea informatiile noastre catre un third party.. e decizia mamei cu ce notariat merge sa faca succesiunea, daca vrea sa o faca, etc. Nu mi se pare ok de loc. Ati auzit de asa ceva? Ne lipseste noua ceva?

Desigur, o sa mergem la notariat sa intrebam de aceasta situatie dar vroiam sa aud si alte pareri.

Multumesc.