avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Amalia R

Activitate Amalia R

Buna ziua,
Am următoarea speta: In urma unui partaj succesoral solicitat de niste rude ale tatălui dupa decesul bunicului, proces care a durat din 1998 si pana in 2013 ( s-a tot reluat intre timp decedând si alti indreptatiti) s-a eliberat sentinta civila în 2013 de catre jud. Slatina prin care s-au făcut in final atribuirile unor loturi de pamant. Aceasta sentinta a ajuns la organul fiscal al primăriei com Cungrea, jud Olt.
Lotul care mi-a revenit este in indiviziune cu fratele meu.
Menționez ca de-a lungul timpului nu m-am prezentat niciodata in acest proces in acest sens imputernicindu-l pe fratele meu.
Problema este ca procesul inițial a fost redactat cu numele meu de familie gresit probabil la indicația inițiatorilor fără sa fiu intrebata in prealabil si fără sa fi avut vreun act de identitate care sa stea la baza declarațiilor lor si desi l-am rugat pe fratele imputernicit sa solicite instantei corecția, acesta nu a reușit sa facă acest lucru, fapt ce a dus la perpetuarea greșelii numelui meu de familie și in Sentinta finala care a ajuns la organul fiscal.
.
Fratele meu vrând sa vândă acel lot nu poate fiind in indiviziune cu mine iar numele meu este gresit.
.
Cum pot corecta numele meu in Cartea Funciara?
.
Multumesc

Am observat ulterior si eu. Din păcate nu mai vad nicio cale de atac. Suntem captivi la cheremul unora care au capturat tara efectiv

Adrian6803 a scris:

Pai a fost modificat art 224 din Legea 95, exact in sensul dorit de guvernanti, Nu le-a scapat!

Multumesc pentru acest răspuns complet. E fix ce trebuie.
Cu stima

Cornel Vasile a scris:

Neplata c.a.s..s. este prevazuta in art. 224 din Legea 95/2006 ... aici ar trebui sa modifice legea , nu legea pensiilor.

Excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată:
– de către părţile unui litigiu;
....
In speta, exceptia nu se poate invoca direct la CCR.

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice este abrogata ..in prezent, avem Legea 360/2023

Nu la CCR dar in instanta pentru nerespectarea legii pensiilor publice, unde este definita noțiunea de pensie si cum se calculeaza. CASS-ul se plătește doar la venituri din salarii, chirii, PFA etc dar nu din pensii. E mai bine asa?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Puteti ataca.
Nu se știe ce va ieși căci e haos iar juridic se merge după interese de cei care judeca, și anume CCR.
Nu atacați direct la CCR, in sensul de a depune la CCR acțiunea.

București 2025

CASS cf definiției se plătește la venituri obținute din salarii, chirii, PFA dar nu la pensii.
Pensia publică, cunoscută și sub denumirea de pensie de stat, reprezintă o sumă de bani plătită periodic de către stat unei persoane care a atins vârsta standard de pensionare sau care îndeplinește alte condiții prevăzute de lege, după o perioadă de muncă și contribuții la sistemul de asigurări sociale. Aceasta este finanțată din contribuțiile sociale obligatorii ale angajaților și angajatorilor, precum și din alte surse prevăzute de lege.
Elaborare:
Pensia publică este o componentă esențială a sistemului de protecție socială, având ca scop asigurarea unui venit minim pentru persoanele care s-au retras din activitatea profesională. În România, sistemul de pensii publice este reglementat de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și este administrat de Casa Națională de Pensii

GMD66 a scris:

Nu cred ca aveti mari sanse de castig, sunt sigura ca au verificat si s-au "blindat" juridic pentru astfel de actiuni.
Nu este afectat cuantumul pensiei obtinute, ca sa poata fi atacat articolul din Constitutie (dreptul castigat).
Se vor folosi de exemplele legate de asigurarea auto obligatorie - indiferent ca faci sau nu accident, o platesti anual si/sau de faptul ca toti salariatii platesc CASS la venitul obtinut (si nu la diferenta de peste o anumita valoare).
In conditiile in care vor sa creasca la maximum masa contributorilor, inclusiv cu taxarea coasiguratilor...

Art 47

POPA GHEORGHE a scris:

De unde stiti ca este neconstitutional ? Decizia de neconstututionalitate este pentru o alta taxare, mai veche, nu pentru cea care o sa fie.

Se poate contesta in justiție retinerea de la 1 August 2025 a CASS de 10% la pensie peste 3000 Ron ca fiind neconstituțională si solicitarea retrocedării sumelor reținute la sfârșitul procesului?
Multumesc