avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am următoarea speta: In urma unui partaj succesoral ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am următoarea speta: In urma unui partaj succesoral ...

Buna ziua,
Am următoarea speta: In urma unui partaj succesoral solicitat de niste rude ale tatălui dupa decesul bunicului, proces care a durat din 1998 si pana in 2013 ( s-a tot reluat intre timp decedând si alti indreptatiti) s-a eliberat sentinta civila în 2013 de catre jud. Slatina prin care s-au făcut in final atribuirile unor loturi de pamant. Aceasta sentinta a ajuns la organul fiscal al primăriei com Cungrea, jud Olt.
Lotul care mi-a revenit este in indiviziune cu fratele meu.
Menționez ca de-a lungul timpului nu m-am prezentat niciodata in acest proces in acest sens imputernicindu-l pe fratele meu.
Problema este ca procesul inițial a fost redactat cu numele meu de familie gresit probabil la indicația inițiatorilor fără sa fiu intrebata in prealabil si fără sa fi avut vreun act de identitate care sa stea la baza declarațiilor lor si desi l-am rugat pe fratele imputernicit sa solicite instantei corecția, acesta nu a reușit sa facă acest lucru, fapt ce a dus la perpetuarea greșelii numelui meu de familie și in Sentinta finala care a ajuns la organul fiscal.
.
Fratele meu vrând sa vândă acel lot nu poate fiind in indiviziune cu mine iar numele meu este gresit.
.
Cum pot corecta numele meu in Cartea Funciara?
.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:52, 1 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, cerere la instanta de judecata pentru corectarea numelui. Apoi cu acea hotarare alaturi de hotararea de partaj, rezolvati la institutii ce aveti de rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ContSters80068 ContSters80068 Buna ziua, am urmatoarea speta: am avut un partaj succesoral-judiciar in care s-a dat o hotarare jud, def , irev si executorie, a fost impartit un teren de ... (vezi toată discuția)
Cadastru dupa iesire din indiviziune ContSters246530 ContSters246530 Buna ziua, Dupa iesirea din indiviziune, prin hotarare judecatoreasca irevocabila, am contactat un expert cadastru pentru a depune actele la OCPI sa fac ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren amphora amphora Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)