avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Dragan

Activitate Dana Dragan

Răspuns la discuția hot.definitiva si irevocabila
Va multumesc mult pt.raspuns.
Insa , mai am o intrebare: Ceilalti doi frati pot contesta hotararea judecatoreasca?
Se poate face o sesizare catre Consiliul Superior al Magistraturii pentru contestarea unei hotarari definitive si irevocabile (proces civil )si in ce conditii? Ce diferenta este intre Curtea Suprema de Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii ?
acum 1 luna impotriva sotului meu si a soacrei mele a fost luata o hotarare definitiva si irevocabila,ei fiind 2 din cei patru mostenitori ai terenului in cauza. In fapt.s-au judecat pentru o cale de acces,pe care partea adversa la momentul actual l-a si inchis, fiind nevoiti a ne face alta intrare pe terenul altcuiva. Ceilalti frati mai pot ataca
Se poate lua o hotarare definitiva si irevocabila intr-un proces civil ,numai pentru 2 persoane din cei 4 mostenitori ai unui teren? Mantionez ca in urma decesului tatalui celor trei frati ,s-a facut taxa de succesiune,fiecare avand o cota parte .
In urma unui proces ,hotararea a fost luata numai pentru mama lor si unul din frati? Ceilalti mai pot contesta hotararea definitiva si irevocabila?
Discuție sarbatoritilor
Tuturor sarbatoritilor de astazi , La Multi Ani ! Sa aveti parte numai de bucurii si zile senine .
Vin aici cu speranta ca cineva ma poate ajuta.Pe scurt: Am fost implicati eu si sotul meu intr-un litigiu cu vecinii ,pentru o cale de acces( lungime 17 m si latime 5 m actualmente,initial conf.actelor de proprietate ale lor aceasta avusese 17/3 )catre proprietatea noastra si a lor(aceasta cale de acces se infunda la poarta lor ). Dupa indelungi procese la judecatorie (unde aveam castig de cauza) si tribunal ( unde pierdeam de fiecare data ; initial afland ca au pe cineva acolo),procesul s-a incheiat.pierzand si obtinand o hot.definitiva si irevocabila .Oare la judecatorie si la tribunal nu sunt aceleasi capete luminate ? sau cei de la judecatorii sunt mai slabi profesional ca cei de la tribunale ?....(scuze nu vreau sa jignesc pe nimeni ,dar nu mai pot suporta nedreptatea din tara asta )
Mentionez ca nu noi suntem proprietarii de drept al acestei propriet.de 500 mp ,ci soacra mea,(socrul fiind decedat , sotul mai avand 2 frati) care a cumparat acest teren de la CAP in anul 1967 si in care era trecut cale de acces de17/3. In 1971 soacra a fost obligata de Primaria de la acea vreme sa se retraga 2 m din proprietatea ei pt.a da largime drumului de 5 m(mentionez ca, coltul casei acum se afla la nici 30 cm de gard:nu se mai tine cont oare de distantele minime obligatorii fata de limitele parcelei ?).
In actul original de vanz-cump. al vecinilor au o clauza care specifica ca acest drum ramane in proprietatea celui care le -a vandut terenul si nu se va inchide niciodata si are dimensiunile de 17/3. Pana si martorii chemati la proces ,vechii proprietari ai terenului nostru inainte de a fi luat de CAP(dar care nu mai detin actele de proprietate ) au mentionat ca acel drum a fost dintotdeauna de 17/3.
Hotararea a fost luata impotriva mea , a sotului si a soacrei mele ,ceilalti frati fiind exclusi ,de a i respecta proprietatea pe care a si inchis-o de 5 zilei cu executor judecatoresc .( in hotararea nu se mentioneaza inchiderea drumului ,ci numai sa le respectam proprietatea si sa ne inchidem portile de pe acel teren ).Oare este posibil ca un complet de judecata sa dea castig de cauza cuiva impropietarindu-l cu o suprafata mai mare decat ce este in acte?Oare e posibil sa iei o hot.impotriva cuiva care nu este proprietar de drept(eu si sotul ) si pt.ceilalti frati nu? Cum este posibil ca la expertiza sa se constate ce terenul nostru este mai mic cu acea suprafata cedata de 17/2 ,iar a lor mai mare cu aprox.900 mp si sa nu te intrebi de unde ,si culmea sa le mai dai si acea bucata de 17/2? Acum noi nu mai avem pe unde intra ,fiind nevoiti a ne face alta poarta pe proprietatea celuilalt vecin(care nu mai are actele originale).As putea contesta hotararea definitiva la Curtea Suprema de Justitie ?Este posibil acest lucru? Este oare un abuz faptul ca executorul (pe care ei il cunosc vanzandu -i un alt teren acestuia intr-o alta localitate )a impus sa se inchida terenul -calea de acces cu gard( fara a se specifica in hotarare acest lucru)?
Este nevoie de autorizatie de c-tie daca gardul pe acea lungime de 17m il fac din boltari (initial gardul a fost si este din beton la fundatie si fiert la partea superioara - fiind trecut si in actele de cadastru acest lucru) ?Mentionez ca locuim la tara,terenul in cauza fiind intre proprietati.
O alta intrebare : sunt obligata la plata cheltuielilor de executare care mi s-au impus efectiv? Vechile porti care dadeau pe acel teren au fost sudate inca de anul trecut cand a mai venit o data executorul dupa care am facut contestatie si s-a recontinuat procesul :noi facand modificari reamenajare in curte -ronturi de flori,trandafiri cataratori inalti-efectiv nu se mai putea intra prin acel loc nici cu pasul darmitei cu masina ... cum au sustinut ei.Am adus probe-fotografii de anul trecut si de anul acesta(iarba crescuta dincolo de gard langa portile blocate pe interior cu pamant- ronturi de flori,efectiv aleile nemaiexistant.
Cu multumiri anticipate .