avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Activitate UserLoser

Activitate UserLoser

Buna ziua,

As dori sa stiu cine este proprietar pe / raspunzator pe un segment de teava orizontal care iese din coloana verticala a blocului, pana in apomentru? Am mai deschis un topic asemanator, insa nu atasasem o poza, asa ca am revenit cu ea: [ link extern ]
Ma intereseaza sa stiu, mai exact, cine este raspunzator de segmentul albastru. In dreapta de tot este coloana, care nu are nici o usa de vizitare, nimic, practic teava aceea intra direct in perete!
Motivul pentru care vreau sa stabilesc in proprietatea cui este acel segment, este pentru ca un racord (cel de cupru de acolo, de pe segmentul albasrtru) s-a rupt si mi-a inundat vecinii. Eu sunt de parere ca ar fi dincolo de responsabilitatea mea, pentru ca nu aveam eu cum sa schimb bucata aceea care face parte fix din racordul cu coloana, pe langa faptul ca oricum nu aveam acces la el din cauza zidului.

Mulțumesc mult!
Multumesc de raspuns. Am uploadat o poza aici: [ link extern ] .
In partea dreapta a peretelui este coloana, si teava mica cu apometrul pare ca este parte din coloana, dar o sa dau lemnul ala la o parte sa ma uit mai bine cum sunt imbinate
Bună ziua,

O țeavă în apartamentul meu s-a spart provocând daune vecinilor de dedesubt. Este o țeavă orizontală pe care este un robinet, țeavă care iese din coloana comună, până in contoar (apometru). Este vorba de un apartament in bloc cu asociație de locatari/proprietari. Acum vecinii de dedesubt cer să fie despăgubiți. In responsabilitatea cui pică această daună? Este asociația responsabila, ținând cont că ruptura a fost până în apometru, sau a mea? Menționez că nu aveam asigurare (o greșeală pe care nu o voi mai repeta)

Mulțumesc mult!