Ciudata parere. O fi buna afacerea dar depinde pentru cine. Pai daca uzufuctuarul mai traieste vreo 25 de ani, se reacasatoreste si mai vin vreo 3 copii ai sotului/sotiei, te-ai scos. Platesti zeci de ani huzurul altora....
Buna ziua! Cu tot respectul dar acest art 735 este cel putin dubios. sau a fost facut pentru pacalirea oamenilor. Adica eu cumpar in 1995 apartamentul parintilor, acestia rezervandu-si dreptul uzufructului viager. Aceasta decizie a fost luata de acestia in urma comportamentului violent al frateleui meu fata de ei si inclusiv fata de mine, sotie, politie, vecini,etc. chiar si in momentul de fata, a unei decizii de evacuare din 1989, nepusa in fapt pt ca le-a parut rau, o alta incercare de evacuare in 2002 si 5 certificate medico legale ale mamei in urma agresiunilor fratelui, in 1999 pe langa parinti mai apare si frate-miu in apartament,, un pierde vara, agresiv si alcoolic si conform acestui articol ajung in situatia sa platesc zeci de ani intretinerea si ceea ce consuma toti trei ? In momentul de fata in apartament locuieste doar mama si fratele care refuza sa contribuie la cheltuielile apartamentului., reparatii, ingrijirea mamei. Mentionez ca tata a decedat in 2006.Consider firesc si normal sa platesc ceea ce consum, nu ceea ce consuma altii...Inteleg in ceea ce o priveste pe mamam care se afla in nevoie dar in niciun caz in ceea ce-l priveste pe fratele meu mai ales ca nu ma inteleg mai deloc cu acesta, si eu zic ca pe buna dreptate. El este innebunit ca mi-au vandut mie apartamentul...dar de asa pricopseala mai bine lipsa....
Buna ziua! Cu tot respectul, vreti sa spuneti ca uzufuctuarul poate aduce pe oricine in apartament, 1,2 sau 3 persoane si eu trebuie sa le platesc tuturor huzurul ?