avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate m.munteanu96

Activitate m.munteanu96

romibaro a scris:

se dezbate succesiunea, nu taxa, taxa se plateste la notar.
renuntarea la mostenire nu poate fi conditionata. daca renuntati, mostenitoarea poate face orice doreste si nu mai aveti dreptul la nimic.

Da,am greșit,dar dacă părinți tatălui meu nu au dezbătut succesiunea ,cum a fost posibil ca bunicul să îi dea mătuși mele partea lui dacă legal nu a fost făcută împărțirea,în acea curte a stat străbunica mea ,după decesul ei nu s-a dezbătut nimic și ulterior a murit și bunica,nici după ea nu s-a făcut nimic,și acum 3 ani a murit și bunicul,iar acum a venit mătușa mea(sora mare a tatălui)să ne spună ca ea a primit partea bunicului,și cealaltă sora mai mică i-a cedat și ea partea,dar vrea acum să fac împărțirea?e legal ce a făcut ea?
Bună ziua, dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind moștenitoarele lui)iar sora lui cea mare dezbate taxa de moștenire ,cine este obligat să plătească această taxă?
A doua întrebare ar fii dacă eu și sora mea renunțăm la partea noastră cu condiția să nu vândă niciodată casa,iar dacă o vinde să ne dea partea fiecărei,avem dreptul să facem asta?cum putem face ca aceasta clauză să fie valabilă?