avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind ...

Bună ziua, dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind moștenitoarele lui)iar sora lui cea mare dezbate taxa de moștenire ,cine este obligat să plătească această taxă?
A doua întrebare ar fii dacă eu și sora mea renunțăm la partea noastră cu condiția să nu vândă niciodată casa,iar dacă o vinde să ne dea partea fiecărei,avem dreptul să facem asta?cum putem face ca aceasta clauză să fie valabilă?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:20, 11 August 2025
se dezbate succesiunea, nu taxa, taxa se plateste la notar.
renuntarea la mostenire nu poate fi conditionata. daca renuntati, mostenitoarea poate face orice doreste si nu mai aveti dreptul la nimic.
Nu puteți să condiționați renunțarea la succesiune.
Renunțarea se face irevocabil, și fără nici un fel de condiție.

romibaro a scris:

se dezbate succesiunea, nu taxa, taxa se plateste la notar.
renuntarea la mostenire nu poate fi conditionata. daca renuntati, mostenitoarea poate face orice doreste si nu mai aveti dreptul la nimic.

Da,am greșit,dar dacă părinți tatălui meu nu au dezbătut succesiunea ,cum a fost posibil ca bunicul să îi dea mătuși mele partea lui dacă legal nu a fost făcută împărțirea,în acea curte a stat străbunica mea ,după decesul ei nu s-a dezbătut nimic și ulterior a murit și bunica,nici după ea nu s-a făcut nimic,și acum 3 ani a murit și bunicul,iar acum a venit mătușa mea(sora mare a tatălui)să ne spună ca ea a primit partea bunicului,și cealaltă sora mai mică i-a cedat și ea partea,dar vrea acum să fac împărțirea?e legal ce a făcut ea?
Nu se poate da un răspuns în lipsa studierii actelor care au stat la baza a ce a dat bunicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)