avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Miruna2405

Activitate Miruna2405

Buna ziua, Va mulțumesc pentru răspuns.
In acest caz, am formulat catre laboratorul initial o cerere de restituire a sumei achitate, pe care au refuzat-o pe motiv ca au verificat tot procesul si nu găsesc nereguli, dar ma invita la o retestare. Doresc sa continui cu cererea de restituire deoarece nu mi se pare logica aceasta oferta din partea lor, din moment ce nu au gasit nereguli. Ce părere aveți?
As merge mai departe cu ANPC
Bună ziua!
Am efectuat în aprilie 2025 analize genetice pentru trombofilie dupa 2 sarcini pierdute, la un laborator de renume din Romania. Rezultatele primite indicau un risc trombotic mic spre mediu, pe baza căruia am urmat recomandările medicale specifice pentru a obtine si pastra o noua sarcina. Ulterior, în urma unor verificări suplimentare la un alt laborator specializat in genetica, s-a confirmat că rezultatul corect era risc trombotic mare.
Această eroare a generat consecințe medicale grave, incluzând pierderea următoarei sarcini, deoarece nu s-au avut in vedere mutațiile care apăreau negative dar erau de fapt pozitive.
Exista vreo sansa sa obțin despăgubiri morale si materiale daca deschid un proces civil contra laboratorului? Care ar fi costurile unui caz de genul asta de malpraxis?
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Bună ziua! Cum se calculează indemnizația de creștere copil daca nasc in iulie 2026 iar din decembrie 2025 pana la momentul nașterii nu am mai avut un loc de munca? Am o cunostinta care lucrează la HR si care pentru lunile fara salariu calculează cu 0, ceea ce mie mi se pare ca contrazice cu legea. In luna noiembrie 2025 se vor incasa salarii compensatorii ca urmare a unei plecări de comun acord,nu concediere colectiva, aceste salarii sunt incluse in calculul indemnizației?