avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate Florian_L

Activitate Florian_L

Buna ziua,
Sotia mea are un necaz. Este profesor titular pe un post intr-o comuna unde sunt doua scoli una in centru si alta intr-un sat apartinand comunei. Scoala din sat apartine de cea din centru (au acelas director). Sotia are jumate din ore la o scoala si jumate la cealalta. Insa scoala din sat este propusa pentru desfiintare (copii putin) clasele urmand a fi comasate. O colega, care preda aceeas materie, si-a dat demisia ramanad ore libere. Ca sa nu piarda jumate din ore, sotia a cerut directorului sa-i dea ore doar la scoala din centru dar dumnealui la refuzat (zice ca nu se poate) si a declarat un post liber.
Intrebare: Nu este este obligata scoala sa asigure ore la profesorul titular? Doar a castigat postul prin concurs?
In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc aticipat!
Multumesc pentru raspuns!
Am sa intreb la OSIM. Motivul pentru care am intrebat pe forum este ca Apple a dat în judecată un puşti de 17 ani. Acesta ar fi vândut o serie de carcase speciale pentru iPhone 4, transformându-l într-un terminal de culoare albă, înainte ca iPhone 4 pe alb să fie lansat. Ma gandeam sa nu patesc ceva similar din partea Amazon.
O zi placuta!
Buna ziua,
Doresc sa fabric accesorii pentru un produs fabricat de o firma internationala. Produsul este e-book reader Kindle 4 iar firma care-l produce Amazon. Intrebarea este daca am dreptul sau firma producatoare ma poate da in judecata?
In speranta ca ma poate cineva ajuta, multumesc anticipat!

PS: Mentionez ca accesoriile care vreau sa le produc sunt de conceptie personala, doar produsul la care se utilizeaza apartine firmei Amazon.
Vreau sa cumpar un produs din afara UE, comandat pe internet, care costa 140$ cu taxe(TVA) incluse. Firma care trasporta coletul incaseaza pe langa costul coletului si vama si TVA-ul de 24% aferent tarii noastre. Este legal? Exista vre-o lege care sa interzica dubla impozitare?
Răspuns la discuția Recuperare avans prima casa
Asa este. In antecontract scrie la un moment dat ca este titlu executoriu. O informatie foarte utila. Va multumesc!
Răspuns la discuția Recuperare avans prima casa
Va multumesc pentru raspuns! O seara placuta!
Buna ziua,
Am intocmit un antecontract pentru un apartament prin programul Prima Casa. Acum exista sansa ca sa nu pot obtine creditul pana la expirarea perioadei (datorita unei intarzieri la cadastru) iar proprietarul se pare ca nu mai vrea sa vanda apartamentul.
Intrebarea este daca se poate recupera avansul rapid, fara a umbla ani prin tribunale.
Mentionez ca este specificat in antecontract ca trebuie sa primesc inapoi banii in cazul in care creditul nu se aproba.


Indemnizatia este 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Vor fi luate in calcul, la stabilirea indemnizatiei, toate veniturile realizate de persoana indreptatita, respectiv acele sume supuse impozitarii si cele prevazute in Codul fiscal.



Sotia mea, profesoara fiind, a primit in 2008, in anumite luni cu evenimente, bonuri cadou pentru care i s-a retinut impozit. Se i-au si acestea in consideratie la calculul venitului mediu?
In speranta ca ma puteti lamuri, multumesc anticipat!