avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vrea sã produc accesorii pentru un produs de firma. ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vrea sã produc accesorii pentru un produs de firma. Am dreptul? Am nevoie de brevet?

Buna ziua,
Doresc sa fabric accesorii pentru un produs fabricat de o firma internationala. Produsul este e-book reader Kindle 4 iar firma care-l produce Amazon. Intrebarea este daca am dreptul sau firma producatoare ma poate da in judecata?
In speranta ca ma poate cineva ajuta, multumesc anticipat!

PS: Mentionez ca accesoriile care vreau sa le produc sunt de conceptie personala, doar produsul la care se utilizeaza apartine firmei Amazon.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Florian_L, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 15:51, 3 Noiembrie 2011
Buna ziua,

Daca produsele dvs. sunt de conceptie personala , adica inteleg din PS, originala, de ce nu le inregistrati ca si inventie sau model de utilitate?
Multumesc pentru raspuns!
Am sa intreb la OSIM. Motivul pentru care am intrebat pe forum este ca Apple a dat în judecată un puşti de 17 ani. Acesta ar fi vândut o serie de carcase speciale pentru iPhone 4, transformându-l într-un terminal de culoare albă, înainte ca iPhone 4 pe alb să fie lansat. Ma gandeam sa nu patesc ceva similar din partea Amazon.
O zi placuta!
Recomandat ar fi , ca inainte de depunerea cererii de brevet sau de design la OSIM sa efectuati si o cercetare documentara, fie la OSIM fie in bazele de date specializate (WIPO, OAMI/OHIM).
Din pacate baza de date OSIM nu functioneaza de 1 luna de zile....
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea fara drept a unei marci ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema: Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra conceptului de afisare alex_16mai alex_16mai firma X se ocupa cu afise publicitare si sustine ca are drepturi asupra desenului/ modelului industrial, iar sigla este inregistrata la OSIM. deasemenea, ei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)