avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate xyz23

Activitate xyz23

Buna ziua,
pe vremea cand mai traia tatal meu si sora mea le-am dat bani ca sa-si poata cumpara apartamentele in care locuiau.
Intre timp tatal meu a decedat si apartamentul a fost mostenit de catre mama, sora mea si mine.
Dupa care a murit si sora mea iar cei 2 copii ai ei au mostenit, apartamentul surorii mele (pe buna dreptate), si cota parte de mostenire a surorii mele de pe apartamentul parintilor.
Nepotii mei au donat partea lor de mostenire de pe apartamentul parintilor in favoarea mamei mele.
Acum, insa, la o discutie intre mine si nepotii mei (copii surorii mele) si-au exprimat dorinta de a-si insusi mostenirea dupa decesul mamei mele.
Aceasta dorinta a lor au motivat-o invocand faptul ca sunt de parere ca merita aceasta caci au facut de foarte multe ori diverse servicii pentru bunica lor. Este drept ca au ajutat-o
mult, eu fiind mult in strainatate (dar avand grija sa trimit bani mamei mele, si nici pe nepoti nu i-am neglijat).
Din punctul meu de vedere mi se face o nedreptate prin faptul ca am dat bani pentru doua apartamente, ca la urma sa nu am niciunul intreg (daca se ajunge ca apartamentul sa fie
mostenit de mine + nepotii).
I-am spus mamei mele de discutia avuta cu nepotii mei si n-a fost deloc incantata de cele auzite. Intrebarea pe care dorim s-o punem: vor mostenii nepotii in urma decesului mamei o
parte din apartament? Daca da, cum pot fii eu unicul mostenitor?
Penru raspunsuri va multumesc anticipat!