avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Grigore

Activitate Maria Grigore

Răspuns la discuția Uzufruct si abitatie viagera
Am uzufruct si abitatie viagera. Nu ma lasa sufletul sa-mi dau cumnata afara. Eu am dat casuta ca nu aveau unde sta si m-as oftica sa vanda tinand cont ca binele pe care am vrut sa-l fac nu duce decat la interes material! Tot ce imi doresc este ca acea casuta sa ramana in familie!
Nu pot inchiria ptr ca sta cumnata in locuinta!
Multumesc ptr amabilitate!

CHKa a scris:

Aveti dreptul sa-l inchiriati si sa incasati chiria . Inchirierea e tot uz . Asta ca sa nu ajungeti sa va pierdeti uzufructul .

Mi-ati dat o informatie super utila! Multumesc mult! Daca imi fac adresa ( flotant) ptr o perioada de timp la adresa, ma ajuta cu ceva?

gi-jane2 a scris:

daca nu locuiti acolo, mai aveti o problema ca uzufructul se stinge pt neuz in 10 ani.

Am facut vanzare-cumparare dar fara a incasa nimic pe numele fratelui si sotiei. Nu ma intereseaza mostenirea, vreau doar sa ma asigur ca acea casa ramane in familie si nu se vinde. Eu am facut acest gest cu gandul de a fi un loc sigur in care sa traga familia in caz de probleme.

CHKa a scris:

De fapt , daca ati dat apartamentul gratis , nu ati vandut , ci ati facut o donatie . Daca ar fi aparut in contract operatiunea reala , ati fi putut dona doar fratelui , sa nu fie bun comun cu sotia . De asemenea , ati fi putut insera o clauza ca , in caz de deces , bunul donat sa se intoarca la donatar . Dar de ce va framanta dezbaterea succesiunii ? dreptul dvs. de uzufruct se pastreaza oricum .

Nu am luat banuti, dar contractul l-am facut vanzare -cumparare. Nu ma asteptam sa-mi moara fratele si da, am o oarecare "teama" ca ar putea vinde, ptr ca eu nu locuiesc acolo.
Multumesc tuturor ptr raspunsuri la intrebarea mea!

CHKa a scris:

De fapt , daca ati dat apartamentul gratis , nu ati vandut , ci ati facut o donatie . Daca ar fi aparut in contract operatiunea reala , ati fi putut dona doar fratelui , sa nu fie bun comun cu sotia . De asemenea , ati fi putut insera o clauza ca , in caz de deces , bunul donat sa se intoarca la donatar . Dar de ce va framanta dezbaterea succesiunii ? dreptul dvs. de uzufruct se pastreaza oricum .

Va multumesc ! Au copii, insa nu vor sa faca succesiunea , intentia lor este sa vanda , doar ca-i incurca clauzele! Imi pare rau acum ca le-am dat locuinta !
( gratis). Zi minunata !
Da, stiu cine sunt mostenitorii, doar ca a trecut un an de la deces si nu se intentionaza a se face succesiunea! Ar trebui s-o fac eu?

Am vândut fratelui meu și cumnaței o locuință cu abitatie și uzufruct viager. Între timp fratele a decedat. Cine ar trebui sa facă succesiunea, eu sau cumnata mea?