Am vândut fratelui meu și cumnaței o locuință cu abitatie și uzufruct viager. Între timp fratele a decedat. Cine ar trebui sa facă succesiunea, eu sau cumnata mea?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cine vrea, daca nu vrea ea începeți procedura dvs , asta daca sunteți moștenitoare pt ca ei nu au copii..
Apoi faceti si partajul ca sa iuiidati bani pe jumătate din nuda proprietate si sa va redobânditi in întregime casa
Va multumesc ! Au copii, insa nu vor sa faca succesiunea , intentia lor este sa vanda , doar ca-i incurca clauzele! Imi pare rau acum ca le-am dat locuinta !
( gratis). Zi minunata !
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De fapt , daca ati dat apartamentul gratis , nu ati vandut , ci ati facut o donatie . Daca ar fi aparut in contract operatiunea reala , ati fi putut dona doar fratelui , sa nu fie bun comun cu sotia . De asemenea , ati fi putut insera o clauza ca , in caz de deces , bunul donat sa se intoarca la donatar . Dar de ce va framanta dezbaterea succesiunii ? dreptul dvs. de uzufruct se pastreaza oricum .
Cumparare uzufruct
GAGIU1982
Buna ziua, am cumparat casa parintilor mei cu c.v. cu uzufruct.
Ulterior am aflat ca, conform art. 845 c.civ. fratii mei pot sa-mi atace actul dupa moartea ... (vezi toată discuția)