LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T? Accesează live evenimentul
Am achiziționat online un produs, plătit cu cardul, cu mențiunea „în stoc furnizor, livrare 3–4 zile”. Comanda mi-a fost confirmată. După 4 zile, comerciantul m-a contactat, informând că nu mai poate livra produsul din cauza stocului epuizat (afișând, de asemenea, mesajul de "produsul nu mai face parte din oferta noastră" pe pagina produsului) și mi-a oferit restituirea banilor sau o alternativă. Am ales restituirea, care s-a efectuat după câteva zile. Apoi, după câteva ore, același produs a reapărut pe site, însă la un preț mai mare.
Am documentat întreg procesul (capturi de ecran, comunicări etc.) și m-am informat cu privire la dispozițiile OG 34/2014 și ale Codului Consumului privind respectarea prețului afișat și onorarea comenzii.
Poate constitui această conduită o practică comercială incorectă sau neloială, având în vedere că plata fusese acceptată și comanda confirmată la un anumit preț?
Există temei să formulez o plângere către ANPC, pe baza documentației prezentate?
Sunt șanse reale să fie aplicată o sancțiune?
Menționez că nu urmăresc despăgubiri personale, ci doar tragerea la răspundere a comerciantului, dacă a încălcat legea.