avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate RalucaM27

Activitate RalucaM27

Bună seara.Multumesc pentru răspuns.Oare îmi puteți spuneți aici procedura va rog frumos ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Am vrut sa va trimit mesaj privat dar nu aveți activata aceasta opțiune.Exista o procedura relativ rapida ,dar care tot va dura câteva luni.Ar trebui sa discutați cu un av..

Răspuns la discuția Neplata chirie !!!!
Multumesc pentru răspuns.Care ar fi primul pas ( notificare ?)si ce daune pot fi cerute ( chiria restanta si cheltuielile de judecata ?
Bună ziua. Eu am probleme cum un astfel de chiriaș.Cum poate fi notificat si acționat in instanta ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Proprietarul.isi asuma neplata sau plata cu întârziere a impozitului datorat către stat.Va poate da în judecata pt recuperarea sumelor neplătite chirie,întreținere,facturi utilități fără nici o problema,neînregistrarea contractului nu este un impediment.

Bună ziua.In februarie 2025 am închiriat apartamentul unei domnișoare pe o perioada de un an, însă contractul nu a fost declarat la Anaf ( aici greșeală mea).O data cu inflația am informat chiriașa ca valoarea chiriei se va marii si i-am dat un termen de o luna sa mi confirme daca mai dorește sau nu sa rămână.
Aceasta m a informat ca va rămâne, i am trimis contractul cu modificările aferente iar ea mi a trimis notificare ca nu mai dorește sa rămână in locuință si o va părăsi in noiembrie.A trecut ca si clauza pe notificare ca , garanția va acoperii chiria aferentă lunii octombrie, însă eu nu am fost de acord.A modificat ulterior clauza ,menționând ca eu ii voi returna garantia o data cu plecarea ei din apartament iar ea ulterior va achita facturile aferente.Nu am fost de acord, deoarece garantia îmi poate acoperii posibilele daune si neplati.
La momentul actual, factura pentru octombrie nu a plătit,o, ea se afla in apartament si nici nu raspunde.
Cum pot proceda pe cale legala ?
Multumesc