avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate wizard

Activitate wizard

Buna ziua,

Mi s-a solicitat de catre autoritatea contractanta dovada inscrierii in SEAP. Eu sunt in scris in SEAP, dar nu stiu ce document sa prezint.
Răspuns la discuția Refuz plata factura
Nu am semnat un contract.

Eu am facut comandaa, ei au livrat marfa prin curier. Cum se considera in acest caz compententa? La judecatoria de pe raza judetului meu sau al lor?
Răspuns la discuția Refuz plata factura
Inca o intrebare:

Sunt chemat in judecata in judetul firmei furnizoare. Din ce stiu eu procesul se deschide in judetul unde are sediul beneficarul serviciilor. Pot sa fac o cerere de intampinare in acest sens?
Răspuns la discuția Refuz plata factura
Firma a emis factura, iar marfa a trimis-o prin curierat.

In instanta au prezentat comanda mea, factura si documentul de transport. Factura nu este semnata de mine.

Eu vreau sa le returnez marfa si nu banii. Ce solutii am?
Buna ziua,

Sunt in urmatoarea situatie: am cumparat pe firma niste marfa electronica de la o alta firma. Intre timp proiectul la care lucram, a inghetat si am propus firmei respective sa-si ia marfa inapoi. Ei ma dau in judeata acum pentru recuperarea banilor. Am vreo solutie de iesire?
Multumesc pentru raspuns. Asta este legislatia romana referitoare la garantii. Din ce stiu eu firma din Germania poate fi data in judecata in Germania, in baza legislatiei de acolo.

Ar fi bine daca este vre-un avocat specializat care ma poate ajuta si eventual sa pornim procedura legala.
Buna ziua,

Am achizitionat in urma o luna o masina SH din Germania de la un dealer BMW. Masina este destul de scumpa si beneficiaza de 12 luni de garantie EUROPlus.
Pe drumul de intoarcere in tara am constata ceva probleme la sistemul de directie. Am fost cu masina la delarul local BMW si mi-a confirmat ce era mai rau, piesele pentru reparatie ajungand la peste 100 de milioane (fara manopera). Firma Real garant care asigura ganatia pe masina nu vrea sa plateasca reparatiile deoarece sustine ca masina a fost livrata cu aceste defecte de catre delaur german. Dealur spune ca la inspectia tehnica nu iesit nimic si ca masina a fost livrata intr-o stare f buna si ei nu platesc.
De 3 saptamani ma chinui sa ii fac sa inteleaga ca eu nu trebuie sa fiu plimbat intre cei doi. Am cerut un specialist BMW Romania sa mai faca o constatare, dar tot sunt amanat.
Vreau sa ma indrept cu o actiune juridica ori catre Real Garant ori catre dealerul BMW, dar am nevoie de cateva sfaturi.

Va multumesc.
Răspuns la discuția concediere nejustificata
Va multumesc pentru raspunsuri.

Eu am incercat sa-l contactez duminica, dar de pe telefonul de serviciu nu se putea pentru ca apelurile au fost restrictionate in perioada de concediu, iar cand l-am sunat de pe tel personal nu a raspuns. I-am trimis SMS si mi-a si raspuns: "sper sa ai un motiv al dracului de bun!!!".

Angajatorul este o persoana putin "crazy" (ca dovada impusca soareci prin depozit cu o pusca cu alice, clientii nu-l suporta ca e ciudat, etc). Problemele lui fata de mine sunt strict personale. Aici e foarte de greu de dovedit in instanta. Si faptul ca 80% din vanzarile firmei sunt ale mele o dovedesc facturile catre clientii mei si fisele de vanzari.

Eu oricum vreau sa plec din firma, deoarece situatia este foarte tensionata acum, dar nu in acest mod abuziv.

Deja am contactat un avocat. Va voi tine informati asupra cazului.
lucrez la o firma ce ara ca obiect de activitate de echipamente de protectie. ieri, luni 5 ian., nu am putut sa ajung la job din cauza un probleme pe care am avut-o cu masina in week-end si am ramas blocat la 500 km departare de oras. Problema este ca marti, cand am ajuns la job, administratorul m-a anuntat ca sunt conciediat si ca s-a saturat de mine (eu fiind nr. 1 de departe in vanzari in firma). problema lui este ca nu vrea sa-mi faca o marire salariala si de aici tot conflictul. am aflat si cum va proceda: va desfiinta postul meu din cauza crizei. problema este ca el deja se pregateste sa faca o noua angajare pe acelasi post ca al meu in practica, dar cu alta titulatura.

ce sanse am sa castig in instanta si cum trebuie sa procedez?