avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie masina SH cumparata din Germania
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie masina SH cumparata din Germania

Buna ziua,

Am achizitionat in urma o luna o masina SH din Germania de la un dealer BMW. Masina este destul de scumpa si beneficiaza de 12 luni de garantie EUROPlus.
Pe drumul de intoarcere in tara am constata ceva probleme la sistemul de directie. Am fost cu masina la delarul local BMW si mi-a confirmat ce era mai rau, piesele pentru reparatie ajungand la peste 100 de milioane (fara manopera). Firma Real garant care asigura ganatia pe masina nu vrea sa plateasca reparatiile deoarece sustine ca masina a fost livrata cu aceste defecte de catre delaur german. Dealur spune ca la inspectia tehnica nu iesit nimic si ca masina a fost livrata intr-o stare f buna si ei nu platesc.
De 3 saptamani ma chinui sa ii fac sa inteleaga ca eu nu trebuie sa fiu plimbat intre cei doi. Am cerut un specialist BMW Romania sa mai faca o constatare, dar tot sunt amanat.
Vreau sa ma indrept cu o actiune juridica ori catre Real Garant ori catre dealerul BMW, dar am nevoie de cateva sfaturi.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
wizard, utilizator
Cel mai recent răspuns: wizard , utilizator 11:59, 3 Iunie 2009
Ar trebui sa puteti beneficia de prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, respectiv urmatoarele articole coroborate:
"ART. 22 alin.2: In cazul produselor folosite, consumatorul si vanzatorul pot conveni reducerea termenului prevazut la art. 16, dar nu la mai putin de 1 an de la data livrarii produsului" -ceea ce se respecta prin garantia acordata de dealer-ul BMW
ART.17: Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o"
ART.18: Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazului in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate."

Multumesc pentru raspuns. Asta este legislatia romana referitoare la garantii. Din ce stiu eu firma din Germania poate fi data in judecata in Germania, in baza legislatiei de acolo.

Ar fi bine daca este vre-un avocat specializat care ma poate ajuta si eventual sa pornim procedura legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiune frane! corinteanu corinteanu buna ziua! am cumparat o masina direct de la dealer in decembrie 2009 iar in martie 2010 s-a produs o defectiune la sistemul de franare, iar la service i-au ... (vezi toată discuția)
Garantia de conformitate l 449/2003 juridic dana juridic dana Buna ziua. Doresc sa readuc in discutie problema garantiilor de conformitate acordate in baza Legii nr. 449/2003. Art.9 din Lege 449/2003: \"Vanzatorul este ... (vezi toată discuția)
Telefon stricat lună de lună Xonia moldovan Xonia moldovan Buna ziua am cumparat de un an un telefon in rate de la Germanos,de 6 luni in fiecare luna il duc la reparat tot cu aceiasi defecțiune și nu mi-l schimba ce ... (vezi toată discuția)