avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Toda Cabinet de Avocat

Activitate Cristina Toda Cabinet de Avocat

Răspuns la discuția Obtinere teren
La Judecatoria unde este arondata localitatea unde se afla terenul.
Răspuns la discuția taxa timbru
Da anexati dovada platii la celelalte acte.
Răspuns la discuția taxa timbru
Taxele judiciare de timbru se vireaza pe baza de ordin de plata pentru trezoreria statului (OPT) sau se depun în numerar de catre platitori, in contul de venituri al bugetului de stat 20.07.01.03 „Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru", deschis pe codul de identificare fiscala al Trezoreriei Statului 8609468.
Platitorii pot achita taxele judiciare de timbru atat in evidenta fiscala, cat si la unitatile trezoreriei statului in raza carora acestia sunt luati in evidenta fiscala, cat si la unitatile trezoreriei statului in a caror raza teritoriala se afla sediile instantelor de judecata.
Răspuns la discuția Radar cu nr. gresit? :-/
Cred ca aveti reale sanse de a obtine in instanta anularea procesului verbal de contraventie. In OUG 195/2002 si HG 1391/2006 gasiti toate elementele necesare in sustinerea plangerii dumneavoastra.Va recomand totusi sa luati legatura cu un avocat, macar pentru redactarea contestatiei.
Bafta!
Nu, dumneavoastra nu sunteti descendentii mamei2, prin urmare nu intrati la mostenire. Din punct de vedere legal vor fi mostenitori: sotul -tatal dumeavoastra si fratii mamei2.
Răspuns la discuția Amenda neachitata
Conform dispozitiilor Codului fiscal dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.In cazul dumneavoastra aceasta amenda nu este prescrisa.
Răspuns la discuția Facturi neachitate
Pentru recuperarea acestor sume puteti promova somatie de plata-OG nr.5/2001 sau actiune in pretentii. Va recomand sa va adresati unui avocat pentru a face o alegere corecta in privinta actiunii pe care o veti promova.
Pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului mama copilului poate sa solicite o majorare de pensie daca dumneavoastra veti realiza venituri mai mari fata de cele la care a fost stabilita pensia initial. Dupa implinirea vastei de 18 ani copilul dumneavoastra poate solicita acest lucru.
Si dumneavoastra puteti solicita micsorarea pensiei de intretinere daca veniturile dumneavoastra vor fi mai mici fata de cele la care a fost stabilita pensia initial.
Răspuns la discuția Nume de familie diferit
Schimbarea de nume in cazul dumneavoastra se poate face pe cale administrativa printr-o cerere adresata Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din orasul dumneavoastra.Cadrul legal este stabilit de Ordonata nr.41/30.01.2003 aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie motivata si sa fie insotita de urmatoarele acte :
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
- un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
- consimtamantul, dat in forma autentica, al celuilalt sot, in cazul schimbarii numelui de familie purtat in timpul casatoriei;
- copia de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, in cazurile prevazute de art.7 din O.G. nr.41/2003*;
- cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
- orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare.
Succes!
Asa cum bine a inteles domunul Alin Popescu m-am referit la infiintarea unei sectiuni speciale pe siteul avocatnet.ro nu la infiintarea unei sectiuni a forumului- daca s-ar infiinta o sectiune in forum e normal ca fiecare o sa-si dea cu parerea si atunci va fi si mai amuzant.
Dar cum se pare ca nu e nimeni interesat....