avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate catalinuxxl

Activitate catalinuxxl

Tocmai că înadins a modificat hotarul, adică a arat din fâneață tatălui meu bazandu se că eu nu am acte , daca fac gardul pe acolo îmi iese lipsa la suprafață pământ , ce am socotit eu pe distanța de 70 m x 1 m și ceva se aduna , mulțumesc frumos pentru răspuns , el nu dorește gard , nici vorba sa contribuie la construcția lui - cum mai ia apa ?????
Va salut , deci as putea sa fac întâi gardul și apoi actele ? Mi se va elibera autorizație de la primărie daca nu am acte ? Hotarul l a mutat unde a vrut el și nu știu sigur pe unde sa fac gardul , nu l as face greșit .

trandafir2 a scris:

Va salut, faceti actele pe numele dvs si granituiti zona, sau invers. Mai este si varianta unei reclamatii la politie, insa fiind vecini nu va recomand. Pana la urma ia si el niste apa. Apa este de la Dzeu.

Va salut , va expun următoarea situație , am părinții decedați , actele sunt pe numele tatălui, le dețin eu , stau in casa părintească de când m am născut . Am doi frați care nu au pretenții la nimic . In gradina este construita din bătrâni o fântână , este pe proprietatea tatalui . Am un vecin care vine noaptea și ia apa pentru a și uda gradina , eu dimineața nu mai găsesc apa , și așa fiind putina . L am rugat sa nu mai treacă prin fâneață să facă poteci până la fântâna că și așa apa este din ce in ce mai putina . A montat fara acordul mea funie și găleată pentru a lua apa noaptea sau când nu sunt eu acasă . Profita de aceste lucruri mai ales că încă nu exista un gard de separație între cele două proprietăți, încă nu l am făcut deoarece vecinul a intrat și a arat câteva brazde mai mult către mine , an de an cate un pic . L am atenționat sa nu mai încalce proprietatea fara acordul meu , dar degeaba , nu i pasa că zice că eu n am ce i face , va rog daca poate cineva sa mi dea o soluție neapărat legală , nu îmi place violenta , scandalul . Urmează să fac actele pe numele meu , dar până atunci am ce sa i fac legal sa nu îmi mai încalce proprietatea fara acordul meu ? Fântână este undeva la șase șapte metri de hotar și nu are apa potabila . Mulțumesc frumos .
Care este vârstă minima pentru a ocupa locul din dreapta fata ca pasager într un autoturism? 12 sau 14 ani ? Știu înălțimea ar fi 150 cm plus purtarea obligatorie a centurii de siguranță.
Bună seara .Locuiesc la tara și de anul trecut un vecin scoate zapada din curtea dumnealui si pe cea din fata portilor și o trece strada aruncând o lângă temelia gardului meu . Zapada de pe strada conține săruri ca au atacat temelia exact în acele locuri în care este aruncata , temelia a început sa se macine . Cui ar trebui sa ma adresez legal în aceasta privința? Menționez ca acest vecin știe ca ceea ce face nu este chiar legal pentru ca atunci când trece cu roaba cu zăpadă drumul se uita și în stânga și în dreapta și dacă nu l vede cineva , continua . Din cate știu locul pe care arunca aceste zapada este în proprietatea primăriei, dar apa se scurge pe temelie . Zona pe care arunca zapada este situata intre drumul asfaltat și temelia gardului , dar de multe ori volumul de zăpadă ajunge pana la gard . Multumesc anticipat.
Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat de înregistrare sau numere .pot conduce legal pe drumurile publice acest ansamblu eu neposedand vreun permis de conducere ? Ce pot risca și cine are dreptul sa ma oprească pe drumurile publice ?
Buna ziua,

In cazul gemenilor, pot intra in concediu ingrijire copil si mama si tata (fiecare la cate un copil)?
Data nasterii copii : 05.12.2014 - amandoi parintii au lucrat in ultimii ani .
Si la ce procent se calculeaza indemnizatia pentru fiecare dintre copii ?

Multumesc.
Buna seara.
Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu depaseste 3500 kg se poate conduce in comuna avand categoria B ?
Tractorul + remorca au numere de inregistrare de la primarie si certificat de inregistrare pentru vehicule nesupuse inmatricularii .
Este trecut la categorie ca si autopropulsor .
Am si asigurare RCA .
Multumesc .
Răspuns la discuția Moped 49 cm3
Care ar fi acele cazuri in care aceasta taxa ar putea fii anulata ? Posibil pensionari , handicapati ,someri ?
Inregistrare+numere+impozit pt un an = 120 ron .

Răspuns la discuția Moped 49 cm3
La mine la primarie se inregistreaza , se dau numere , se plateste taxa de inregistrare si impozit anual . Oare depinde de la primarie la primarie sau cum interpreteaza legea fiecare functionar al primariei ?
Multumesc.