avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate mykybz

Activitate mykybz

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date si pentru atentia acordata subiectului de fata !
Totusi, nu ma pot abtine sa nu fac urmatoarea observatie :
- intr-adevar legea impune obligativitatea incheierii PAD-ului, si o voi respecta, dar asta nu inseamna ca nu voi sustine in continuare ca este o lege defecta, deoarece, interesul autoritatilor ar trebui sa fie acela ca toate locuintele sa fie asigurate,indiferent ca asigurarea provine de la o polita facultativa sau de la una obligatorie. Astfel, pentru exemplul ipotetic enuntat de mine mai sus prin care o locuinta a fost asigurata cu o polita facultativa de 30 euro(valoare apartament 20 000 euro), polita care acopera ,printre altele, si riscurile obligatorii din PAD ( cutremur, inundatie si alunecare de teren ), legea trebuia sa faca exceptie de la obligativitatea incheierii PAD !
Multumesc pentru raspunsuri. Insa revin cu o clarificare : "locuinta in valoare de 7145 euro" reprezinta valoarea apartamentului in anul 2003 si, totodata, valoarea asigurata pentru care platesc o polita de 17 euro / an.
Lăsând la o parte subasigurarea, pentru că,repet, este un risc pe care sunt dispus să mi-l asum, doresc să sesizez faptul că art.7 al normelor, referitor la poliţele multianuale are următoarea "scăpare" :
- în cazul în care, înainte de intrarea în vigoare a legii 260/2008, a fost încheiată o poliţă facultativă multianuală pentru o valoare a apartamentului de 20 000 euro , cu o poliţă de 30 euro, poliţă care acoperă ,printre altele, şi riscurile obligatorii din PAD ( cutremur, inundaţie şi alunecare de teren ) mi se pare aberant şi abuziv să fiu obligat să inchei, la data primei aniversări, şi o asigurare obligatorie pentru aceleaşi riscuri pe care le am deja asigurate , mai ales că valoarea cu care voi fi despăgubit este aceeaşi - 20 000 euro (atât la asigurarea obligatorie , cât şi la cea facultativă) !
Astfel voi avea o asigurare dublă , pentru aceeaşi valoare de despăgubit, dar nu voi primi decât 20 000 euro ! Aici apare aberaţia !
Din câte îmi dau seama, interesul autorităţilor, prin introducerea obligativităţii asigurărilor locuinţelor, este acela de a rezolva problemele apărute în cazul celor trei dezastre şi nicidecum acela de a-i obliga pe cetăţeni să-şi asigure de două ori imobilul....
Vă rog să mă corectaţi în cazul în care raţionamentul meu este greşit !
Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la problema mea, doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie :
- in anul 2003 am contractat un credit ipotecar pentru o locuinta in valoare de 7145 euro, pentru care am fost obligat sa fac o asigurare a locuintei , cesionata in favoarea bancii, la o valoare de 17 euro / an , timp de 20 de ani . Precizez ca aceasta asigurare acopera o multime de riscuri , inclusiv cele din PAD. In prezent, apartamentul in cauza valoreaza aproximativ 35000 euro(valoarea pietii).
In urma unei discutii cu asiguratorul( care se afla in PAID) , pentru gasirea unei solutii de a impaca si capra si varza ( creditorul/banca, pe de o parte si legea 260/2008, pe de alta parte ) am primit, in concluzie, urmatorul raspuns : pot renunta la vechea polita de asigurare numai cu obligatia de a incheia o alta polita in valoare de 63 euro pe an , din care:
- 20 euro pentru PAD ( 20 000 euro)
- 43 euro pentru restul riscurilor-facultativa ( diferenta de 15 000 euro)
Intrucat nu vreau sa platesc o suma atat de mare( cu riscul asumat de a nu fi asigurat la valoarea totala a apartamentului) doresc sa stiu daca pot incheia o asigurare facultativa pentru valoarea de 12 855 euro ( adica diferenta dintre 20 000 si 7145 euro) numai pentru riscurile din PAD: cutremur, alunecare de teren si inundatie ? Va rog sa-mi spuneti daca cu aceasta solutie nu va mai fi nevoie sa inchei si asigurarea obligatorie .
Va multumesc anticipat !
Va rog sa ma ajutati in gasirea Ordinului 279/03.03.1995 care completeaza Ordinul 50/05.03.1990 referitor la locurile de munca si activitatile din industria sticlei si ceramicei fine, pentru a afla daca incadrarea tatalui meu in grupa de munca s-a facut corect sau nu.
Va multumesc anticipat !
Am revenit pentru a va anunta ca am primit acea prima. Multumesc pentru sfaturile date. Daca nu erati voi, probabil ca renuntam la acel drept. Felicitari pentru ceea ce faceti!=D>=D>=D>=D>=D>
Sunt in CIC, copilul are un an jumate. In luna noiembrie 2008 am aflat de existenta acelui salariu bonus ca prima de nastere, si am facut si eu cerere la firma pentru acordarea acestui drept. Lucrez la o firma privata cu peste 500 de angajati, in domeniul sanitar. Am cerut contractul colectiv de munca al unitatii si intr-adevar era stipulat dreptul la aceasta prima in el. Am facut cererea in noiembrie insa pana acum nu am primit raspuns. Din pacate nu am cerut numar de inregistrare la acea cerere, am uitat. Dupa ce am depus eu cererea, alte 5 colege aflate in aceeasi situatie au depus cerere. Directorul zonal le-a spus ca nu vor primi nici un ban, si a facut scandal. Eu ce pot face acum? Nu am primit nici un raspuns oficial. Sa mai astept pana incep serviciul? Din pacate sunt nevoita sa ma intorc la firma cand expira CIC, altfel as fi facut reclamatie la ITM sau i-as fi dat in judecata. Sunt foarte suparati pe mine pentru ca din cauza mea au primit si celelalte cereri, ma considera instigatoare. Stiu foarte bine ca e dreptul meu, si in alte conditii as fi fost foarte incisiva dar asa....Nu vreau sa renunt la acesti bani dar nici sa mi-i pun rau de tot in cap. Si asa ma astept ca la intoarcerea din CIC sa ma tina 6 luni si apoi sa ma concedieze pentru ca nu m-am intors mai devreme la serviciu cum mi-au solicitat ei.

Angajatorul cat poate taragana cu raspunsul, exista un temei legal in care pot cere un raspuns de la ei in....x... zile?
Daca asteapta sa treaca 3 ani ca apoi sa nu mai pot primi acei bani?
Am dreptul sa primesc acei bani daca am facut cererea in maxim 3 ani de la nastere ? sau Daca am facut cererea in timp util si au trecut 3 ani de la nastere si nu am primit banii, imi iau adio de la ei? Intreb asta in ideea ca sper sa reusesc sa-mi schimb locul de munca macar anul viitor si atunci sa-i dau in judecata.
Daca am facut cererea dupa un an si ceva de la nastere angajatorul poate motiva ca nu imi acorda acest drept pe motiv ca nu am depus cererea imediat dupa nastere?
Nu stiu cat de explicita am fost in ceea ce solicit. Adevarul e ca nu prea inteleg cum sta treaba cu aia trei ani in care pot primi acest drept...#-o

ART166 CODUL MUNCII:
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

" dreptul la actiune" inseamna sa depun cererea....
" daunele rezultate din neexecutarea........" inseamna neacordarea banilor?

"Luminati-ma" va rog.:sorry:

Multumesc anticipat.