avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate iulian p

Activitate iulian p

Bună seara! Ptr vanzarea de catre o persoana fizica a doua terenuri in anul 2023, a caror valoare cumulata depaseste 100.000 euro, trebuie platit TVA sau doar cele 1 sau 3 procente functie de perioada de timp de când le detine? Stiu ca in 2022 era un plafon ptr vanzarea a doua sau mai multe terenuri intr-un an calendaristic. Mulțumesc!
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Imi puteti spune va rog ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica in cazul vanzarii unui imobil achizitionat in 2007 prin credit bancar? Titularul creditului are domiciliul la alta locatie, insa sotia are domiciliul la locatia ce va face obiectul vanzarii. In tot acest interval, persoana nu a mai vandut vre-un imobil. Multumesc.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la metoda de calcul a indemnizatiei ptr cresterea copilului incepand cu 1 ianuarie 2009, in cazul in care sotia a nascut in iulie 2008 iar pe o perioada de 10 luni inainte de nastere a avut concediu ptr sarcina cu risc, deci a primit cate 75% din salar. Se iau ca baza de calcul ptr ultimile 12 luni cei 75% aferenti concediului ptr sarcina cu rsic, sau se ia intreg salariul? (adica 85% din cei 75% salar sau din 100%salar)

Multumesc.