avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate gunnar

Activitate gunnar

in UE exista oare reglementari care sa interzica aceste flashuri?

da, exista. de exemplu, in italia, un amic a fost oprit fiindca tot dadea flashuri si l-au avertizat ca daca nu se se lasa ii suspenda carnetul.

in plus mai sunt si inutile fiindca este semnalizat unde se pune politia.

Cum e posibil ca cineva sa detina 2 permise de conducere in UE?

Asa ceva e ilegal de ani buni. Probabil permisul spaniol a fost obtinut pe cai neortodoxe, posibil chiar sa fie fals.
Stimate floroo,

atat timp cat sunteti rezident in Spania, nu puteti preschimba permisul spaniol in roman. Daca va hotarati sa va intoarceti definitiv in Romania, renuntand la rezidenta spaniola, puteti preschimba permisul IN TERMEN DE VALABILITATE doar pentru categoria B.

Permisele straine expirate nu se preschimba, mai intai trebuie reinnoit permisul in Spania, institutiile romanesti nu va pot ajuta cu nimic pana nu reinnoiti permisul in Spania.
Răspuns la discuția info privind permis strain
aici mai multe info:
[ link extern ] /

[ link extern ]
Răspuns la discuția info privind permis strain
Cred ca permisul strain se restituie doar in situatia in care se suspenda permisul fara alte dosare.... dar dumneata esti cu cercetari penale, procuratura, judecatorie...

Si sa fie bine inteles, chiar daca ti se restituie, nu poti conduce.
NU puteti "da de carnet" in Romania cand aveti rezidenta in alt stat UE.

De exemplu daca sunteti in Italia sau Spania sau alta tara UE, trebuie sa faceti scoala acolo, nu in Romania, chiar daca mai aveti buletinul de Romania. In Romania va vor pune sa semnati un formular in care declarati ca nu aveti alta rezidenta in momentul respectiv. Daca declarati falsul, puteti avea consecinte neplacute.

Va sfatuiesc sa va analizati situatia si sa va hotarati ce si cum in functie de cat mai stati in strainatate. Daca peste o luna va intoarceti definitiv in Romania, renuntati la rezidenta straina, abia atunci va inscrieti pentru carnet in Romania.

Daca mai stati in strainatate un an, doi, trei sau nu aveti un termen clar, faceti carnetul in strainatate si cand veniti in Romania ii faceti recunoasterea.
Intrebati la orice scoala auto din Italia si va vor explica ce si cum. Atestatul se numeste CQC si se ia dupa ce se ia categoria de permis.
In toata UE, itp-ul se face doar in tara unde e inmatriculata masina.

Daca are nr de spania, il faci in Spania.
Daca are nr de bulgaria, il faci in Bulgaria.

Nu te lasa pacalit de cine iti propune un itp facut in Ro pentru nr de Spania. Ca dai banii de pomana si daca te gasesc la un control, ramai pe jos, ca nu e valabil itp-ul.
Buna seara,
o data ce ai rezidenta in Norvegia si ai preschimbat permisul romanesc cu cel norvegian, dumneata nu mai ai nici o treaba cu permisele romanesti.

Dumneata nu mai ai permis in Romania de cand l-ai preschimbat. Si nici nu mai poti face scoala de soferi in Romania. Singurii care iti pot da vreun permis sunt norvegienii.

Daca vreodata te hotarasti sa pleci definitiv din Norvegia si te stabilesti din nou in Romania, faci din nou preschimbarea si ti se da un permis romanesc.
Daca elvetienii accepta sa inmatriculati o masina care nu este a dumneavoastra, Politia Romana nu are ce comenta. Bine ca se poate, dar atat timp cat nu radiati masina din Romania, veti continua sa platiti taxe pe ea statului roman indiferent la cine sunt numerele de inmatriculare.

Ar fi bine sa va informati direct la Politia Romana daca o data ce o masina este inmatriculata in Elvetia, ea este radiata automat in Romania sau nu. Ca trimisul numerelor cu posta nu e sinonim cu radierea din oficiu.

Daca inmatricularii in Elvetia corespunde radierii masinii din Romania, cand va veti intoarce, Politia Romana nu va accepta sa inmaticulati o masina care nu este a dumneavoastra.