avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate artgon

Activitate artgon

Răspuns la discuția Justificare tarif manopera
Buna ziua,
Personal am cerut documente justificative indicand in solicitare "de ex. extras Revisal" si ofertantii s-au conformat si au transmis acele extrase, iar cei care au inceput cu "bla-bla" sau au invocat confidentialitatea datelor i-am descalificat in baza art 79 alin 1 din HG 925 "explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente"
pentru un raspuns corect, dati-ne mai multe detalii:
- cine a avut initiativa rezilierii contractului?
- de ce fel de reziliere vorbim? unilaterala: dumneavoastra / beneficiarul sau bilaterala cu acordul partilor?
- rezilierea are cumva ca motiv nerespectarea contractului de catre una din parti?
Răspuns la discuția Garantie de buna executie
polemicile sunt bune, insa, uneori practica... spune altceva. s-a solicitat garantie 5%? bun. atunci orice sociatete ce face parte din categoria IMM are dreptul de a o constitui in cuantum de 50% din valoare, deci, 2,5%. oferta nu poate fi neconforma. punct. indiscutabil.
trebuie doar sa dpuna acea delaratie de IMM in cadrul ofertei. daca in oferta fiananciara este specificat 2,5% iar in modelul de contract insusit nu, atunci, comisia de evaluare poate cere clarificari, nicidecum sa declare oferta neconforma.
Răspuns la discuția achizitie
da. nu e vorba de cpv, procedurile de achizitie publice nu sunt definite de cpv ci de necesitati. aici e foarte clar: necesitatea dvs este pietruirea drumurilor respective, deci... daca valoarea estimata cumulata pt toate cele 3 drumuri nu e sub 15000 euro, atunci va trebui sa organizati o cerere de oferte sau licitatie deschisa.
Răspuns la discuția Incredintare directa
nu. avand in vedere valoarea (73000 lei = aprox 16900 euro fara tva) si mai ales, necesitatea. procedurile de achizitie publica se definesc in functie de necesitate si valoare. puteti organiza o cerere de oferte -14 zile verificare doc de catre ANRMAP + 12 zile pana la deschidere.... deci, in cel mai fericit caz, contract semnat 1-5 decembrie.
a, mai e o solutie: negocierea pt cazuri de urgenta (art 122 din OUG 34/2006) dar trebuie sa justificati foarte bine urgenta in referatul de necesitate.
negociere fara publicare a unui anunt de participare - OUG nr 34/2006, art 122 litera i) "atunci când este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză, şi numai dacă se respectă, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
- atribuirea să fie făcută contractantului iniţial;
- lucrările sau serviciile suplimentare/adiţionale nu pot fi, din punct de vedere tehnic şi economic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul iniţial, sunt strict necesare în vederea îndeplinirii acestuia;
- valoarea cumulată a contractelor care vor fi atribuite şi a actelor adiţionale care vor fi încheiate pentru lucrări şi/sau servicii suplimentare ori adiţionale nu depăşeşte 20% din valoarea contractului iniţial; în cazuri temeinic motivate ordonatorul principal de credite poate aproba majorarea procentului până la limita maximă de 50% din valoarea contractului iniţial pe baza unei note justificative în care vor fi precizate motivele care au condus la depăşirea procentului de 20% şi care este parte a dosarului achiziţiei publice;"
Inainte de asta, insa, trebuie intocmita o Dispozitie de santier care va fi semnata de proiectant, diriginte de santier si constructor si avizata/aprobata de beneficiar. In baza acestei dispozitii de santier, proiectantul intocmeste Note de Comanda Suplimentara (NCS) care cuprind toate lucrarile suplimentare, inclusiv valoarea acestora respectandu-se preturile/valorile contractate pe fiecare categorii de lucrari in parte daca sunt lucrari similare, iar elementele ce se vor negocia pot fi lucrarile/resursele materiale noi care nu se regasesc in contractul de baza. Este absolut obligatoriu ca pentru lucrarile/resursele suplimentare din NCS ce se regasesc si in contractul de baza, preturile unitare sa fie egale.
Răspuns la discuția viza CFP
Nu stiu sa existe vreun act normativ care sa impuna acesta obligativitate. Insa, depinde de procedurile interne ale institutiei dvs.
Răspuns la discuția negociere fara publicare
puteti initia negocierea. nu e necasara garantia de participare insa trebuie sa aveti 3 zile lucratoare de la data transmiterii invitatiilor pana la data negocierii si in momentul in care transmiteti invitatiile de participare trebuie sa informati si UCAVAP-ul (indiferent de valoarea negocierii).
Răspuns la discuția decontarea organizarii de santier
din cate stiu eu, OS are doua componente:
1. cheltuieli de baza: cheltuieli cu baracamente, echipamente, imprejmuire OS, platforme, alei, magazii inchise, etc
2. cheltuieli conexe OS: plata utilitati (energie el, apa, canalizare, etc), transport muncitori.
Daca toate aceste componente au fost evidentiate in devizul oferta atunci, nu nu mai e nevoie sa justificati nimic.
Insa, daca acele baracamente, echipamente si utilaje au avut valoarea evidentiata in devizul initial, si solicitati plata acestora, atunci acestea raman in proprietatea beneficiarului, trebuind sa i le predati.
Si mai e ceva. Plata componentei de baza a OS se face abia dupa ce terenul pus la dispozitie de catre beneficiar, este adus in starea initiala si predat acestuia.
Răspuns la discuția Documentatie Concurs de Solutii
documentatie ... hm. nu e ceva standardizat precum la procedurile de licitatii sau cereri de oferte. oricum, in primul rand va trebuie, in locul caietului de sarcini, o tema de proiectare cu ceea ce vreti sa se proiecteze, tema si regulamentul concursului, si, binenteles fisa de date.
si nu e neaparat obligatoriu sa formulati cerinte privind capacitatea tehnica, ce ati putea solicita? un plotter si un calculator? nu cred ca ar avea sens (parerea mea).

PS. am ceva documentatii, dar nu stiu cum sa vi le transmit.