avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate lumifatu

Activitate lumifatu

Dar daca sotul recasatorit si cu un copil si din a doua casatorie, vinde cat este in viata, casa lui copilului din a doua casatorie, copilul din prima casatorie ar mai avea vreun drept la acea casa? Multumesc frumos!
Discuție GDPR
Am pus ieri o intrebare pe acest site dar pt ca nu am dat toate detaliile am fost inteleasa gresit!
La noi in bloc a avut loc o pana de curent provocata de un vecin de pe alta scara pt ca a adus modificari la instalatia electrica din al sau apt. Cand a revenit curentul electric, s a blocat electrovalva instalatiei de gaz si am ramas fara gaze. Am sunat la Distrigaz, acestia au venit si au constatat problema, au inchis electrovalva si au sigilat contorul de gaz. Desi adm blocului a fost anuntat sa coboare acesta nu a fost prezent drept pt care eu a trebuit sa semnez devizul de constatare iar acel deviz a fost afisat la avizier si pe usa blocului. Inteleg ca trebuie sa le aduci locatarilor la cunostinta incidentul si amestecul autoritatilor dar cum sa faci public semnatura unui proprietar fara acordul acestuia? Nu era obligata s o faca cu acordul meu sau sa acopere semnatura mea? Mai mult, adm chiar a spus in gura mare ca eu am chemat Distrigaz!! Pt ca ea are i firma de instalatori cu care ar fi remediat problema fara sa verifice cauza pt care am ajuns in acea situatie. Si trebuie sa va spun, ca obligati fiind de Distrigaz sa faca revizia tehnica in fiecare apt s au gasit foarte multe scurgeri de gaze, instalatii improvizate di altfel de probleme, revizia incepand pe 29.10 si care dureaza si azi, 04.11!!
Multumesc!
Discuție GDPR
Buna ziua
Poate sa mi spuna un avocat daca este legal din punct de vedere GDPR ca o semnatura aflata pe un deviz sa fie afisata la avizierul blocului si pe usa blocului?
Multumesc!
Răspuns la discuția Calcul corect rambursare credit
Ma poate ajuta cineva cu un calcul corect, va rog??
Am solicitat 5500 lei unui CAR si mi s a aprobat imprumutul in suma de 4821 lei. Acest CAR retine in totalitate dobanda si alte comisioane in avans astfel ca din 5500 lei s au scazut dobanda si comisioanele si am primit doar 4821 lei. Dar ei imi cer sa le rambursez suma totala aprobata, nicidecum cea platita mie.
Daca eu trebuie sa le rambursez 5500 lei la care adaug dobanda de 660 lei oprita in avans, inseamna ca le voi plati 6160 lei desi eu am primit doar 4821 lei iar in contract scrie foarte clar ca dobanda este de 12%.
Diferenta dintre 4821 lei bani pe care i am primit si suma totala pe care ma obliga s o rambursez este de 1339, asta fiind ceea ce eu trebuie sa platesc in plus fata de suma primit si care nu inseamna o dobanda de 12%! Ci o dobanda de peste 28%!!!
La CEC cand am solicitat un imprumut, am primit suma solicitata la care s a adaugat si dobanda aferenta. La 5000 lei am returnat 5400 lei! O dobanda de 8%. Dar la acest CAR, dobanda se ia de doua ori desi in contract este clar mentionata dobanda de 12%!!
Va rog frumos sa mi spuneti cum e corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@mira55, multumesc frumos!
De unde nu stiam ce sa fac in situatia data, acum am mai multe posibilitati. Prima data cred, ca ar trebui sa ma adresez comisiei de disciplina din primarie. Incerc sa le fac intr o ordine care sa ma ajute in rezolvarea cazului, nicidecum sa complic lucrurile.
Azi l am sunat pe consilierul din primarie care s a ocupat de sesizarea mea si nu mi a raspuns la tel.
Oare aceste sesizari ajung pana la primar? Sau macar i se aduc la cunostinta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult de tot!! Ii voi scrie prefectului. Nu stiu daca este tot psd ist dar sper sa respecte legea. Atat.

@lumifatu, cand raspundeti unui mesaj apasati pe butonul "Raspunde" si nu pe "Citeaza".
Puteti cita o parte dintr-un mesaj prin click pe Citeaza si apoi puteti "lasa" in mesaj numai partea pe care doriti sa o evidentiati stergand restul din mesaj prin selectare cu mouse-ul si Delete.
Sper sa nu se ajunga acolo dar daca va fi necesar si nu voi mai avea de ales, asa voi face. Ce nu inteleg este, de ce daca sunt obligati legal sa afiseze modul de calcul al cheltuielilor afisate pe lista de intretinere, primaria nu i a amendat?? Daca le ar fi impus altfel i ar fi amendat, cu siguranta s ar fi conformat. Acum problema este primaria de sector care nu se supune legii si nu stiu in fata cui trebuie aceasta sa dea socoteala.
Oricum, va multumesc pentru raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si solicitarea de pe mail este legala si da, am primit pe mail nr de inregistrare. Alte lamuriri... deloc. Am fost la usa presedintelui de doua ori si nu mi a deschis. Adunarile generale la noi sunt curata tiganie. Nici macar nu esti ascultat! Cei din comitet au o gasca prezenta in toate aceste adunari care fac foarte mult zgomot pt a nu fi ei nevoiti sa dea vreun raspuns la intrebarile puse si tot acesti locatari semneaza si procesul verbal la final. E un adevarat infern! O mica mafie care troneaza din 2003!! Oamenii mu sunt interesati sa vina la sedinte, prea ocupati cu grija zilei de maine. Nu asa ne vrea guvernul?
Iar de aceasta data chiar vreau sa dea socoteala pt toate ilegalitatile pe care le fac cei din comitet in frunte cu administratorul. Desi am fost amenintata, vreau sa merg pana la capat dar constat ca nu am parghiile necesare.
Da, m am adresat in scris pe o adresa de mail pusa la dispozitie de administrator. Nu am primit niciun raspuns! De curand printr o sesizare adresata primarului, acesta nu a raspuns la aproape nimic din cele semnalate. Administratorul afiseaza in continuare listele de plata fara a mentiona in vreun fel modalitatea prin care a ajuns la sumele de plata respective.
Imi doresc foarte mult sa rezolv problema insa fara a ajunge la tribunal. Ce pot sa fac?