avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate adin67

Activitate adin67


Nu
maddo25 a scris:

Buna ziua!
Blocarea posturilor la buget de la 1 Iulie 2022 implica și înghețarea promovării a personalului in trepte profesionale?
Multumesc!

Răspuns la discuția Legea salarizarii nr.153/2017
Dupa mine, Legea e destul de clara, ptr cei din administratia pbl. locala nu exista grile dar exista un minim si maxim(indemnizatia vicepresedintelui) potrivit art.11 lit.a din lege. Consiliile(locale,jud.) vor stabilii grila cu aprobarea primariilor sau presedintiilor de cja-uri in urma negocierii(obligatorii) cu sindicatele. Salariile odata negociate si grilele stabilite vor fi facute reincadrarile pe noile functii potrivit nomenclatorului din lege. Salariile ar trebui sa intre in plata incepand cu luna august(inclusiv ptr luna iulie), UAT-urile nu intra sub incidenta art.38 2(lit.a), acestea fiind exceptate prin prevederile lit.b de la acelasi articol.
Dupa mine Legea e destul de clara, ptr cei din administratia pbl. locala nu exista grile dar exista un minim si maxim(indemnizatia vicepresedintelui) potrivit art.11 lit.a din lege. Consiliile(locale,jud.) vor stabilii grila cu aprobarea primariilor sau presedintiilor de cja-uri in urma negocierii(obligatorii) cu sindicatele. Salariile odata negociate si grilele stabilite vor fi facute reincadrarile pe noile functii potrivit nomenclatorului din lege. Salariile ar trebui sa intre in plata incepand cu luna august(inclusiv ptr luna iulie), UAT-urile nu intra sub incidenta art.38 2(lit.a), acestea fiind exceptate prin prevederile lit.b de la acelasi articol.
Pai probabil in colaborare cu sindicatele, conducerile CLM si CJ-uri vor trebui sa puna de acord la nivel national un nivel de salarizare unitar, mai ales ca este in interesul tuturor salariatiilor. Mi se pare o inechitate ca unii functionari sa aiba salarii diferite pe acelasi grad si functie(de ex un cons. jur. superior de la CJ- Vrancea are acum 6100lei un venit brut iar unul din CJ-Arad are 3100brut). Din cate stiu la CJ- Cluj, Dolj si Timis au fost aduse de curand salariile la nivelul CJVrancea, deci se poate. Totusi nu cred ca toate conducerile din adm locala vor fi de acord sa puna in practica principiile enuntate in Decizia CCR fara hotarari judecatoresti(ceea ce nu este chiar legal), probabil se va ajunge la procese interminabile pe aceasta tema.
Tin sa va contrazic, sa o luam in ordine; CJA Vrancea cu ceva timp in urma, a majorat salariile in urma unor sentinte judecatoresti ce vizau acordarea de sporuri, indemnizatii, etc, rezultand o crestere salariala neta medie de aprox.75 % fata de salariile avute anterior, ajungandu-se astfel la cel mai mare nivel de salarizare din tara(la nivel de familie ocupationala). A urmat Decizia CCR in baza careia la momentul de fata sunt mai multe Consilii judetene care au achiesat la prevederile acesteia si au majorat salariile aducandu-le la nivelul CJA Vrancea dar neavand ca temei hotarari judecatoresti(ci doar Decizia CCR). Probabil in viitorul apropriat va porni la nivel national un tavalug al uniformizarii salarizarii la nivelul maxim mentionat anterior, care are ca temei legal prevederile Deciziei CCR.
C.pr.civ.,ART. 404^2
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.

ART. 404^1
(1) In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita, cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii, prin restabilirea situatiei anterioare acesteia.
Putin probabil ca Google sa ofere astfel de castiguri si sa le anunte prin mail.
Răspuns la discuția ACTIUNE DUBLATA ESTE POSIBILA ?
Dupa cum spuneti nu pot fi admise doua cereri identice spre judecare fiind astfel in situatia prevazuta de art.163C.pr.civ.
(1) Nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceeasi parte inaintea mai multor instante.
(2) Aceasta exceptie se va putea ridica de parti sau de judecator in orice stare a pricinii in fata instantelor de fond.
(3) Daca exceptia este primita, dosarul se va trimite instantei care a fost mai intai investita, iar in cazul cand pricinile se afla in judecata unor instante de grade deosebite la instanta cu grad mai inalt.
Invocati pe cale de exceptie actest lucru, daca primiti termen, cu citarea partilor.
Răspuns la discuția noul cod de procedura civila
Teoretic de la 1oct. a.c., totusi practic greu de crezut.Pentru punerea in practica trebuie adoptata o lege de punere in aplicare a noului Cod, sunt multe discutii pe tema aceasta pe net.
Dupa o prealabila verificare a hotararii judecatoresti la dosarul cauzei(la arhiva instantei care a judecat), in sensul de a verifica daca nu s-a formulat recurs, depuneti o cerere la registratura instantei unde sa judecat cauza sa va legalizeze sentinta(se aplica o stampila cu mentiunea irevocabil pe ultima pagina a hotararii, cu semnaturile, datata, etc), dupa care formulati o cerere la care anexati sentinta catre CJP pentru ca aceasta sa se conformeze cu cele hotarate de instanta. DE amintit este si faptul ca nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile(executorie) reprezinta infractiune.