avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate liliz

Activitate liliz

mai adaugi 5% (2,5 x2 =5 % corespunzator celor doua clase de salarizare succesive)
Contesta decizia in instanta (legea contenciosului administrativ) si solicita obligarea institutiei la emiterea actului administrativ cu data corecta si plata diferentelor salariale
Răspuns la discuția condici prezenta obligatorii?
Teoretic nu iar practic da.
Verifica prevederile in acest sens din ROF si ROI.
La intocmirea statului de functii se au in vedere posibilele promovari in clasa sau grad profesional precum si modificarile ce intervin in ceea ce priveste sporul de vechime - gradatii.
In cazul in care aceste modificari nu au fost avute in vedere - potrivit principiului simetriei actului juridic - persoana care are competenta aprobarii statului de functii poate aproba si modificarea acestuia.
De vazut in acest sens si art. 26 alin.3 din Lg.284 - in situatia in care nu exista post vacant promovarea se face prin transformarea postului din statul de functii.
Punctual la intrebarea pusa de Andreea raspunsul este art.5 de la pct.B al Cap.I din Anexa I la Lg.284 - Reglementari specifice functionarilor publici "(1)Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
(2) In situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin. (1) este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa."
In anul 2011 nu se vor uniformiza salariile.
De la 01.01.2011 se for face reincadrarile pe functii conf.Lg.284 iar salariile vor fi stabilite conf.Lg.285.
Modificarea incadrarii unui functionar public va putea fi facuta numai datorita promovarii in clasa / grad profesional / gradatie.
Deci la 01.01.2011 vom avea incadrari identice ca functii dar salariile vor fi diferite intrucat sunt stabilite la nivelul incadrarii avut in luna decembrie 2010 x 15%
Ambele legi se aplica in 2011.
Legea 285 integral iar din Legea nr. 284 doar prevederile asupra carora nu se face mentiunea neaplicarii lor in 2011.
Punctual la intrebarea ta vad aplicabile dispozitiile art. 6 alin.4 din Lg.285.
Oricum cel mai bine ar fi sa asteptam publicarea normelor.
M.Muncii a emis decizii pt. tot personalul propriu - executie, conducere inclusiv conducatori ai institutiilor subordonate.
Va spun in cunostinta de cauza. Am vazut aceste documente.
C.proc.civ. este lege organica - aplicabila dreptului comun deci si dr.muncii. Cum Lg.118 se refera la drepturi salariale este clar care este actul normativ care stabileste modul de calcul al termenelor.
Lg.24 este lege ordinara - ......
Daca privesti lucrurile din acest punct de vedere ai dreptate dar orice jurist iti poate spune ca, daca un act normativ stabileste termenul - inclusiv Constitutia - in dreptul comun, dr. ad-tiv., dr.muncii C.proc.civ. reglementeaza modul de calcul al acestor termene..... cand sunt stabilite pe zile, luni. ani.
Citeste macar de curiozitate tot art. la care am facut referire. Este foarte, foarte importanta stabilirea corecta a termenelor.
Codul de procedura civila
CAP. 3
Termenele

ART. 101
(1) Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul
Deci
publicat pe 30.06.2010
1, 2 ,3 - zile libere
4.07.2010 - intra in vigoare legea.