avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Brigid

Activitate Brigid

Bun gasit. Sunt pe cale de a infiinta un SRL cu cod CAEN 8559 - alte forme de invatamant. Sunt deja in cautarea unui punct de lucru, am gasit doua care imi plac mult insa ele figureaza in CF ca si spatii de locuire, nu spatii cu alta destinatie (SAD)..

Am primit din mai multe parti informatii contradictorii:

- ca este obligatoriu ca punctul de lucru sa fie SAD
- ca nu exista o astfel de obligativitate, asadar as putea desfasura activitatile si intr-o casa care este spatiu de locuit in CF

Am fost la Registrul Comertului sa intreb daca exista vreo reglementare in acest sens dar mi-au spus ca nu tine de ei si sa merg sa intreb la Primarie si la ISU.

Pana sa merg acolo as dori sa stiu daca aceasta este o reglementare generala la nivel de tara sau tine de fiecare administratie locala? Pot avea punct de lucru intr-o casa de tip locuinta?



Multumesc.
Multumesc de sugestie dar am deja prea multi prieteni cu PFA care isi blesteama zilele din cauza legislatiei schimbatoare asa ca as prefera SRL.
Bun gasit. In acest moment tin niste cursuri de educatie prenatala pentru un ONG. Intentionez ca anul acesta sa urmez niste cursuri de prestigiu in domeniu si sa dau examene pentru certificari internationale in educatie prenatala. Sub ce forma pot oferi aceste cursuri publicului larg? Este necesara infiintarea unui SRL al carui angajat sa fiu? Ce incadrare as putea avea? Din cate stiu in nomenclatorul de meserii nu apare indeletnicirea de educator prenatal.

Multumesc.
Inca nu am reusit sa aflu nimic pe acest subiect.... poate totusi cineva are mai multe informatii, va rog. Multumesc.
Buna seara. Se da urmatoarea situatie complicata: cuplu necasatorit, 2 copii (4 ani si 2 ani) iar al treilea urmeaza sa se nasca in 3-4 saptamani. Copiii sunt recunoscuti de tata, care figureaza pe certificatele de nastere. Relatia de cuplu a ajuns intr-un impas major si s-au despartit recent desi relatiile de prietenie sunt in continuare excelente intre cei doi parinti.

Tatal figureaza cu venituri mici din drepturi de autor. Mama nu a mai inregistrat niciun venit de mai bine de 4 ani asadar nu a primit niciodata indemnizatie de crestere a copiilor. Locuiesc cu contract de comodat intr-un apartament al unei prietene dar in urma despartirii tatal s-a mutat la mama sa, pensionara. Mama si copiii au ramas in apatament, contractul de comodat oricum fiind pe numele ei.

Asadar de luna viitoare (dupa ce naste), din punct de vedere legal situatia mamei va fi urmatoarea: mama singura cu 3 copii sub 4 ani si niciun fel de venituri oficiale in afara alocatiei copiilor. Tatal va continua sa isi suporte familia financiar cat il tin puterile in conjuncturile date insa toti banii lui nu sunt suficienti nici macar pentru a acoperi cheltuielile de subzistenta. Ajutorul lui este insa benevol, nu va aparea oficial in vreun document asadar veniturile oficiale ale familiei vor fi in continuare doar cele 3 alocatii ale copiilor.

Cum ar putea mama obtine ajutor social si ajutor pentru incalzire pentru la iarna? Ce acte si demersuri sunt necesare? E posibil sa i se ceara sa isi actioneze partenerul in instanta pentru a solicita plata pensiei alimentare, cel putin pentru "ochii statului", sa apara oficial ca a solicitat alocatie?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca la notar nu se poate face succesiunea deoarece au trecut aproape doi ani de la moartea sotului. In plus, copiii acestuia nu sunt in tara si s-ar parea ca nu sunt foarte incantati de ideea vanzarii casei.

Inteleg ca avocatul respectiv nu a oferit informatii corecte asadar am avut dreptate sa am rezerve fata de spusele sale...
Bun gasit. Suntem pe cale sa cumparam o casuta la tara. Proprietara este vaduva, sotul avea copii din casatoria anterioara. Nu a fost facuta succesiunea dar proprietara doreste sa o faca acum in vederea vanzarii. De la vecini am inteles ca unul dintre copii nu ar fi de acord cu vanzarea dar ea nu ne-a spus nimic de asa ceva. Totusi avem niste rezerve in privinta rapiditatii cu care se va putea face succesiunea...

Ea a fost la un avocat care i-a garantat ca in doua saptamani va avea succesiunea clarificata. Nu prea inteleg cum este posibil acest lucru dar ma rog... Este vorba de un avocat foarte in varsta de la Tribunal, teoretic ar trebui sa stie ce spune insa am unele rezerve. Ne-a vorbit despre o ordonanta prezidentiala care ar garanta clarificarea urgenta a succesiunii.

Maine ar trebui sa mergem sa semnam antecontractul de vanzare-cumparare. Am insa niste dubii majore.

1. Cat de repede ne putem astepta sa se clarifice, totusi, problema succesiunii, avand in vedere ca niciunul din copiii decedatului nu locuiesc in tara?
2. Daca noi stabilim o suma de vanzare in acest antecontract pe care il facem cu proprietara, exista cumva posibilitatea ca copiii sa nu fie de acord si sa impiedice vanzarea la pretul stabilit? Pretul de vanzare este de 14000 EU. Ne putem trezi ca unul din ei cere 30000 de exemplu, si din acest motiv sa nu mai putem cumpara?

Din pacate nu mi-a oferit incredere avocatul pe care l-a gasit proprietara (ea a mers pur si simplu la Tribunal si a intrebat de un avocat, ea nu este din oras, nu cunoaste pe nimeni si nu o pot banui ca ar fi influentat cumva avocatul). As vrea sa fiu sigura ca lucrurile decurg clar, legal, fara surprize neplacute pentru niciuna din parti. Nu ne intereseaza cai ocolite, vrem varianta sigura, legala, clara.

Ce ar fi de facut? Chiar exista posibilitatea ca succesiunea sa se rezolve rapid si fara surprize in conditiile prezentate mai sus?
Multumesc mult, voi studia ce mi-ati sugerat.
Buna ziua. Impreuna cu doua prietene vrem sa incepem sa organizam tot felul de cursuri si evenimente pentru viitoarele/actualele mamici. Avem planuri mari si cu bataie lunga insa niciuna din noi nu are cunostinte economice sau juridice si nu stim ce forma de organizare juridica este cea mai potrivita - SRL, ONG, asociatie etc? Ne intereseaza si obtinerea de fonduri europene asadar dorim sa gasim formula cea mai potrivita prin care le putem atrage. Cui ne-am putea adresa pentru consultanta? Unui avocat? Unui jurist? Unui contabil? Avem nevoie de cineva care sa ne expuna toate avantajele/dezavantajele fiecarei optiuni si sa ne ofere cele mai bune alternative. Ce tip de specialist are astfel de cunostinte?
Multumesc mult. Daca imi platesc deja singura CASS, mai trebuie sa platesc si procentul de 5,5% din salariul primit?