avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate theorhye

Activitate theorhye

În anul 2015 am girat pentru o rudă un împrumut IFN. Nu a plătit împrumutul, iar în 2018 am fost executați silit (împreună cu încă 2 persoane). Am plătit tot ce a fost de plătit. Rudă a plecat în străinătate încă din 2016. Nu are nimic pe numele ei în țară. S-a scuzat permanent că trece prin divorț și este întreținută de Crucea Roșie Spania. De curând, am aflat că s-a angajat. Nu are de gând să plătească nimic din urmă, cu toate că suma se ridică la aproximativ 3000 de euro. Se poate realiza o executare silită în străinătate? S-a prescris fapta? Vă mulțumesc, în avans, pentru răspunsuri!
Am girat pentru cineva, nu a plătit, sunt în curs de executare silită, am proprire pe contul bancar în care se virează salariile dar am și banii dintr-un credit ipotecar (necheltuiți încă). Ce fac?
toti ceilalti frati sunt de acord cu impartirea numai ca sotia unui frate decedat nu merge sa scoata anexa 1 de la primarie, fara de care actiunea la notar e imposibila...
Bunicul şi bunica sunt morti. Bunicul avea titlu de proprietate pe 3,5 ha din care 0,5 ha intravilan pe care se afla si casa batraneasca. Au avut 7 copii. Doi sunt morti. Unul din cei decedati este mostenitor pe casa batraneasca şi pe 2,5 ari de teren.
Ceilalti fraţi tin pamantul de pe titlul bunicului fara acte. Vrem sa facem succesiunea.
Soţia fratelui decedat nu vrea sa merga sa scoata Anexa1. De ce i se dă doar ei acest drept de a merge sa ia anexa 1? Ceilalti frati ramasi in viata nu pot face acest lucru? Cum putem face succesiunea in acest caz? Prin instanta? E scumpă succesiunea prin instanta?

Răspuns la discuția Intrebare??? MAAARE
Doamna avocat Cermak, fratii au renunat la ambele succesiuni. De teren se stia, dar atunci era alt regim, se tinea numai lot, deci din gradina de 50 de ari tineam numai 25 de ari.
Stiu ca totul este legal, dar acum imi dau seama ce inseamna neinformarea. "Stai frate, eu pe ce semnez? "
E o situaţie rea de tot.
Răspuns la discuția Intrebare??? MAAARE
Ati spus foarte bine, nu l-am avut niciodată in proprietate.
Multumesc de raspuns.
Cred ca o sa urmez sfatul dumneavostra.
Timpul le rezolva pe toate, nu?
Multumesc.
Răspuns la discuția Intrebare??? MAAARE
Multumesc de lamuriri.
Imi cer scuze pentru excesul de iconite emotive.

Deci, o portita de intrare pe "felie" nu mai este???
Ce sa fac?
Casa mea este construita dinainte de revolutie pe pamant proprietate a bunicilor. Deci pot sa pierd acest pamant? Nici copiii mei nu au dreptul?
Răspuns la discuția Intrebare??? MAAARE
OMG#-oX-(

Dar nu inteleg ce legatura au legile de atunci din 1983 cu cele de acum din 2009? Daca pe declaratia aceea data la notar in 1983 scrie clar ca renunta doar la atat si atat(casa si 2,5 ari) cum e posibil ca acum sa fie mostenitor pe tot???

Multumesc de raspuns.
Vă rog sa imi explicati si mie articolul din codul civil:
Art. 696. - Eredele ce renunta este considerat ca n-a fost niciodata erede.

Caz concret
Bunicul, bunica decedati in 1983. Fraţii, sapte la numar, renunta la succesiune in favoarea fratelui mic. Fratele mic are certificat de mostenitor pe 2,5 ari teren si casa parinteasca. Titlul de proprietate de la bunici e intocmit pe 3,5ha extravilan plus 50 ari intravilan.
La avocat mi se spune ca acest frate mai mic e mostenitor pe tot absolut ceea ce este scris pe titlu.
Cum e posibil asa ceva???#-o
Ce legi sunt astea?X-(
Daca pe certificat scrie clar 2,5 ari si casa, cum poate sa fie mostenitor pe tot?:worthy: