avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate san24c

Activitate san24c

Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
Este o speta, bun imobil.
A casatorit cu B avand trei copii: x,y,z a incheiat un contract de vanzare-cumparare lui x fara ca B sa fie prezent la incheierea contractului de vanzare.; B ulterior a decedat.
De ce nu vrea X ca y si z sa vada contractul de vanzare cumparare incheiat intre el si A?
Primaria Bistret nu imi trimite copii din registrul agricol de la rolul tatului meu, fac precizarea ca am depus cerere la primarie si am solicitat sa le primesc on line.
Nu se pot elibera copii din Registrul a
gricol al unei persoane fizice on line?
Uzucapiune?
În anul 1932 X a cumpărat de la Fam. Z (soț;soție) prin contr.de v-c un teren în suprafață de 324 m.p. în Mun.București.
În anul 1969 X a vândut suprafața de 324 m.p.din Mun.București cu act sub semnătură privată (chitanță de mână cu 2 martori) la două nepoate( A și B) care au edificat o construcție acolo.
În anul 2006 sora,fratele si mama celor două nepoate (A și B - decedate fără a avea descendenți) au obținut în instanță prin sentință civilă definitivă și irevocabilă calitatea de moștenitori,respectiv 3/8 din moștenire revenind fiecăruia, iar mamei 1/4 din mostenire.
Instanța reține că actul sub semnătură privată nu constituie titlu de proprietate întrucât nu este încheiat în formă autentică cerută de lege (act notarial); aceeași concluzie fiind reținută și în ceea ce privește construcția edificată pe teren (nu există autorizație de construire ).
Întrebare:
Sora în calitate de moștenitoare căreia îi revine cota de 3/8 din moștenire cum poate să o vândă?
Care este procedura?
Vă mulțumesc anticipat.
Pentru a depune adeverinta de vechime la noul loc de munca trebuie sa fac vreo cerere?
Exista un model de cerere?
Functia de consilier juridic este incompatibila cu functia de aprod ?
Răspuns la discuția Distrugere gard proprietate
Oricum vă mulțumesc pentru încurajare,dar se pare că nu e așa simplă problema deși sunt
o bună contribuabilă(fără să fiu o persoană recalcitrantă ori cu probleme psihice,datorii la Primărie,penalități,amenzi etc.),sunt amenințată de către acești romi pentru că aceste persoane sunt beneficiare de ajutor social de la Primărie și dacă au bani vor să vadă ce le pot face eu.
Răspuns la discuția Distrugere gard proprietate
Am chemat poliția(întâi prin apel la 112,care a zis să mă prezint la postul de poliție și să depun plângere deși am spus că nu mă pot deplasa pentru că am probleme cu picioarele și pentru că trebuie să păzesc animalele(porcii care îmi râmă la rădăcina gardului),dar nu s-a prezentat nici azi poliția,lnici nu avenit la fata locului să vadă dacă cele conifirmate prin apel întâi la 112 apoi sunt adevărate ori false.
Bună ziua.

Sunt o persoană în vârstă de 74 de ani singură ,deoarece soțul meu a decedat în 2012 și
locuiesc într-o comună din județul Dolj unde locuitorii sunt pe de o parte persoane vârstnice iar pe de altă parte romi.
Sunt proprietară a unei suprafețe de tern intravilan pe care se află construită o casă si mai multe anexe, această suprafață fiind imprejmuită cu gard din beton;gard din sarmă cu bondoci din beton,cu bondoci din lemn,iar vecinii mei pe toate laturile sunt romi.
După decesul soțului meu vecinii mei romi au început să întrebe întruna:
Când vând?,
De ce nu mă mut?
Eu nu obișnuiesc să ies afară din curte,să stau de vorbă cu vecinii,deoarece nu am timp să mă plictisec și mai sunt și bolnavă cu inima,nu mai văd bine,am probleme cu picioarele.
Menționez că nu am datorii la fisc(penalități,restanțe,amenzi)
Din primăvara acestui an(2014) cand au inceput lucrările agricole, vecinii mei romi in timp ce săpau in curțile lor își scuturau uneltele dând cu ele în bondocii mei de gard;orice aveau de sprijinit sprijineau pe gard;aduceau calul pe care îl dețin și il legau de bondocul meu de gard .
Când am întrebat de ce fac așa au răspuns că au greșit și că nu mai fac.
Vara au venit fii cu nepoții acestora.
Nepoții au început să dea cu pietre pe acoperișul casei mele și in curtea mea,
Am vorbit cu părinții lor și au spus că nu o să mai dea.
De la jumătatea verii de când au purcei ii scot din curte pe drumul public și îi lasă singuri,
aceștia facând gropi la radacina gardului meu de nenumarate ori,desigur le-am spus să aibă grija animalelor și au răspuns că vorbim cand o sa imi cadă gardul.
Am chemat poliția care a răspuns ca o să stea cu ei de vorbă,dar nu a venit la fața locului nici azi .
Problema este că nu am martori pentru că în jurul meu sunt numai romi .

CE POT FACE IN ACEST CAZ ?
AM O PENSIE DE 400 RON,SUNT BĂTRÂNĂ;SINGURĂ;BOLNAVĂ
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT

Pe strada unde locuiesc 7 case au în componență cetățeni români(12-persoane cu varsta peste 70 ani),iar printre aceste 7 case mai sunt 16 case care au în componență romi(în case locuind doar cei cu varsta de peste 50 de ani,deoarece fii,nepotii acestora sunt în Spania și vin pentru perioade scurte acasă).