avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere gard proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere gard proprietate

Bună ziua.

Sunt o persoană în vârstă de 74 de ani singură ,deoarece soțul meu a decedat în 2012 și
locuiesc într-o comună din județul Dolj unde locuitorii sunt pe de o parte persoane vârstnice iar pe de altă parte romi.
Sunt proprietară a unei suprafețe de tern intravilan pe care se află construită o casă si mai multe anexe, această suprafață fiind imprejmuită cu gard din beton;gard din sarmă cu bondoci din beton,cu bondoci din lemn,iar vecinii mei pe toate laturile sunt romi.
După decesul soțului meu vecinii mei romi au început să întrebe întruna:
Când vând?,
De ce nu mă mut?
Eu nu obișnuiesc să ies afară din curte,să stau de vorbă cu vecinii,deoarece nu am timp să mă plictisec și mai sunt și bolnavă cu inima,nu mai văd bine,am probleme cu picioarele.
Menționez că nu am datorii la fisc(penalități,restanțe,amenzi)
Din primăvara acestui an(2014) cand au inceput lucrările agricole, vecinii mei romi in timp ce săpau in curțile lor își scuturau uneltele dând cu ele în bondocii mei de gard;orice aveau de sprijinit sprijineau pe gard;aduceau calul pe care îl dețin și il legau de bondocul meu de gard .
Când am întrebat de ce fac așa au răspuns că au greșit și că nu mai fac.
Vara au venit fii cu nepoții acestora.
Nepoții au început să dea cu pietre pe acoperișul casei mele și in curtea mea,
Am vorbit cu părinții lor și au spus că nu o să mai dea.
De la jumătatea verii de când au purcei ii scot din curte pe drumul public și îi lasă singuri,
aceștia facând gropi la radacina gardului meu de nenumarate ori,desigur le-am spus să aibă grija animalelor și au răspuns că vorbim cand o sa imi cadă gardul.
Am chemat poliția care a răspuns ca o să stea cu ei de vorbă,dar nu a venit la fața locului nici azi .
Problema este că nu am martori pentru că în jurul meu sunt numai romi .

CE POT FACE IN ACEST CAZ ?
AM O PENSIE DE 400 RON,SUNT BĂTRÂNĂ;SINGURĂ;BOLNAVĂ
VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT

Pe strada unde locuiesc 7 case au în componență cetățeni români(12-persoane cu varsta peste 70 ani),iar printre aceste 7 case mai sunt 16 case care au în componență romi(în case locuind doar cei cu varsta de peste 50 de ani,deoarece fii,nepotii acestora sunt în Spania și vin pentru perioade scurte acasă).


Cel mai recent răspuns: san24c , utilizator 16:46, 14 Decembrie 2014
singura solutie este sa chemati politia,cand aveti incidente cu vecinii
Am chemat poliția(întâi prin apel la 112,care a zis să mă prezint la postul de poliție și să depun plângere deși am spus că nu mă pot deplasa pentru că am probleme cu picioarele și pentru că trebuie să păzesc animalele(porcii care îmi râmă la rădăcina gardului),dar nu s-a prezentat nici azi poliția,lnici nu avenit la fata locului să vadă dacă cele conifirmate prin apel întâi la 112 apoi sunt adevărate ori false.
Oricum vă mulțumesc pentru încurajare,dar se pare că nu e așa simplă problema deși sunt
o bună contribuabilă(fără să fiu o persoană recalcitrantă ori cu probleme psihice,datorii la Primărie,penalități,amenzi etc.),sunt amenințată de către acești romi pentru că aceste persoane sunt beneficiare de ajutor social de la Primărie și dacă au bani vor să vadă ce le pot face eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am o sora in varsta de 58 ani . locuieste la casa ... varvarica varvarica Buna ziua ! Am o sora in varsta de 58 ani . Locuieste la casa , singura,iar vecinii din din spatele casei sunt de iehnie roma , care fac dezastrul , in idea de ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Geamul vecinului din curtea mea magdasimona magdasimona Buna ziua! In urma cu 2 ani am cumparat o casa cu o suprafata totala de 96 mp. Casa vecinului se afla pe rezor,nu avem gard. Problema este ca acest vecin de ... (vezi toată discuția)