avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Activitate asdfgh!1

Activitate asdfgh!1

Răspuns la discuția Partaj
In cazul in care doresc sa raman cu apartamentul si sa platesc in continuare, trebuie sa cad de comun acord cu sotia si sa ii platesc 1/2 din suma platita pana acum din credit. Am inteles corect? Iar apartamentul care l-a primit ea donatie ramane al ei, corect?
Răspuns la discuția Partaj
Nu tin neaparat sa raman cu apartament, nu despre asta este vorba. Pana la urma apartamentul este cumparat de amandoi, chiar daca pe actul de vazanre-cumparare figurez doar eu, iar pe contractul de credit amandoi. Vroiam doar sa stiu la ce ma astept in continuare. Sotia avea impresia ca ea nu va beneficia de nimic in urma partajului, pentru ca nu este trecuta pe act, insa eu stiam ca dupa 6 ani devine bun comun si oricum e si codebitor.
Răspuns la discuția Partaj
Apartamentul meu este cumparat de amandoi, dar pe numele meu si cu sotia coplatitor, pentru ca in momentul achizitiei nu eram casatoriti, dar ea practic plateste din prima clipa alaturi de mine. Cum anume se stabileste cota pe care a platit-o ea? In functie de venitul fiecaruia? Chiar daca suntem casatoriti de mai mult de 6 ani, tot ramane al meu?
Discuție Partaj
Buna ziua!

Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in care locuim este cumparat pe numele meu, inainte de casatorie, dar sotia este co-platitor la creditul prin care este achizitionata locuita - acest credit este inca in derulare, este cu ipoteca. Ce se intampla cu apartamentul? Ramane al meu sau se va imparti cu sotia? Si in al doilea rand sotia are un apartament de la parintii ei, donatie pe numele ei in cursul casatoriei, acesta se imparte sau ii ramane ei?

Multumesc anticipat de raspuns.
Răspuns la discuția Partaj in urma divortului
Vreo idee?
Răspuns la discuția Partaj in urma divortului
Si mai vin cu o intrebare: cum se va rezolva in cazul acesta plata creditului, care este unca in desfasurare, si are scadenta in 2020? In condtiile in care eu sunt codebitor, dar apartamentul nu va intra in partaj, fiind bun dobantit inaintea casatoriei.
Răspuns la discuția Partaj in urma divortului
Ce inseamna sa am dovada platii ratelor? La obtinerea creditului au fost luate in calcul si veniturile mele, nu sunt girant, sunt codebitor....amandoi suntem parte in contractul de credit....la plata ratelor exista o singura chitanta....ce inseamna mai exact sa pot dovedi ca am participat la plata ratelor?
Buna ziua.

Sunt casatorita din 2007. Am inaintat actiune de divort acum cateva luni. In privinta partajului nu ma pot intelege cu actualul sot. Intrebarea este urmatoarea: cum se va face partajul apartamentului unde locuim, in conditiile in care el este achizitionat in 2005 pe numele sotului, dar in cadrul creditului ipotecar eu sunt codebitor.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Multumesc tuturor pentru raspuns.

Asa cum am spus nu procentul este cel care ma deranjeaza cel mai rau, ci faptul ca trebuie sa platesc din urma 2 ani si 9 luni cand eu nici macar nu am avut dreptul sa ma apar la proces, asta e aiurea. Vom vedea ce e de faccut, dar va trebui sa inteleg exact daca am sanse, ca nu se merita sa platesc si cheltuielile de judecata si avocatul si sa nu castig nimic.

In alta ordine de idei, la calculul pensiei alimentare ce se ia in calcul? Mai exact: in lunile anului cand am prima de concediu, de paste, de craciu si de performanta (deci vreo 4 luni pe an, nu intotdeauna) se iau si acestea in calcul? Sau este tot timpul 25% din net-ul simplu?
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
va multumesc inca odata si am inteles clar ca cel mai important lucru este sa se vada dosarul si abia dupa aceea sa se ia o decizie.