avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate marymary

Activitate marymary

Sunt programator calculator. Aceasta meserie nu apare in lista acelor meserii care necesita control psihiatric la angajare sau la controalele periodice.Intrebare:
Poate angajatorul, invocand comportament neadecvat fata de colegi si angajator(neprobat) sa te oblige, inainte de orice cercetare disciplinara, sa faci consult la comanda de medicina muncii/psihiatric in conditiile in care ai fost la examenul anual, ultimul din 02.11.2018 si ai fost declarat APT? Evident angajatorul urmareste sa ma concedieze din ceva motiv, cauta neaparat un motiv, pentru ca am facut un referat neconvenabil lor privind negocierea salariilor.
La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru reevaluare medicala/psihiatrica, solicitata anterioa de catre angajator. Comisia de disciplina spune ca se amana sedinta pana la primirea rezultatelor consultatiei, pentru a data ulterioara care nu a fost stabilita.
Intrebarile care se impun sunt:
1. Este legala o asemenea solicitare? Meseria mea este de programator calculator si pana acum, nici la angajare si nici ulterior nu s-a facut conslt psihiatric. Exista vreo prevedere legala specifica in acest sens? Sau este o forma de abuz, pentru a se sugera punerea unui diagnostic si declararea mea INAPT pentru a se ""usura"" sarcina concedierii mele pe motive medicale? Avand in vedere ca analizand motivele disciplinare au ajuns la conclucia ca acestea nu sunt sustinute.
2. Posibil ca medicul psihiatru sa fie influentat de sugestia angajatorul meu, facuta prin cererea adresata, si sa formuleze un diagnostic chiar daca nu este cazul, fiind influentat de conflictul de munca existent, neavand o baza medicala reala. Mai ales ca acesta este platit de angajator pentru serviciile medicale. Cum ma pot apara in acest sens?
3. Angajatorul are dreptul la a primi /cunoaste rezultatul evaluarii psihiatrice, asa cum se asteapta? Nu functioneaza legea drepturilor pacientului privind confidentialitatea acestor informatii?
Cu cine negociez eu, ca angajat, modificarea contractului individual de munca? Cu seful direct sau cu directorul general, care il si vizeaza?
Va rog legea care reglementeaza acest aspect.
Va multumesc mult.
Buna ziua,
1. Intr-un presupus(zic presupus pt ca eu nu am sesizat cele "constatate")"incident" rutier de neacordare de prioritate poate fi trecut ca martor-asistent celalalt sofer, mai mult, in conditiile in care eu nu am refuzat semnarea procesului verbal (dar cu obiectiunea ca nu am sesizat cele semnalate de agent)?
Mentionez ca am facut plangere in instanta impotriva procesului verbal.
2. Poate fi audiat acest martor-asistent ca martor in proces? Avand in vedere ca e parte implicata in "incident".
3. Daca acesta nu a fost propus ca martor prin intampinare de catre politie, din punct de vedere procedural este legal sa fie propus la prima sedinta de judecata si acceptat? Prin cerere de amanare?
Este obligatia cetatenilor sau a consiliilor locale?
Multumesc.
Va rog sa ma informati daca intretinere/decolmatarea santurilor de-a lungul drumurilor comunale este obligatia locuitorilor/proprietarilor sau a consiliilor locale.
Multumesc.
-sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI
-achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi trece codul de taxa pe factura si intocmeste factura fara TVA
-factura este emisa si primita in luna ianuarie, ca si marfa dealtfel
Intrebari:
-aceasta achizitie este o achizitie intracomunitara taxabila? sau e scutita?
-trebuie sa platesc tva aferent acestei achizitii?este o achizitie cu taxare inversa?
-trebuie sa-mi schimb regimul de declarare de la trimestrial la lunar datorita acestei achizitii? Depun decl 010? Daca da, pana cand?
-ce se declara relativ la aceasta achizitie?
-se inscriu date si in decl 300? ce randuri?
-se depune decl 390?
Multumesc.
In dosarul cauzei este precizat ca, pentru lucrarile de nivelare ale unei curti, s-a adus pamant in curte, pamant care s-a nivelat spre proprietatea vecina, pana la gard, lipit de gardul cu fundatie de beton de cca 25 cm si fibra de sticla, intrand si pe sub panourile de fibra de sticla si deranjand pe vecinul care a facut actiune in instanta. Prin actiunea de nivelare s-ar fi ridicat nivelul curtii cu 50-60 cm iar spre gard cu 60cm-1m, lucru "stabilit" de un expert numit de instanta.

Instanta a dispus ca lucrarea care trebuie facuta este "aducerea curtii la forma initiala prin inlaturarea surplusului de pamant depozitat, pana la limita inferioara a fundatiei de beton a gardului cu fibra de sticla", care este gardul despartitor dintre proprietati.

Am facut lucrarea.

Vecinul contesta efectuarea lucrarii.

Instanta numeste acelasi expert pentru a evalua daca s-a facut lucrarea dispsa de Instanta.

Problema este urmatoarea:
Acest expert este autorizat in Constructii civile, industriale si agricole. Evaluarea proprietatii imobiliare.

Avea dreptul sa faca expertiza?

Avand in vedere ca lucrarea, in opinia mea, este de ridicare topografica, de a stabili nivele, etc, a face schite, curbe de nivel, pentru a se evalua situatia actuala din teren. Va dati seama ca nici situatia initiala nu a fost evaluata corect la prima expertiza a aceluiasi expert.

Daca nu avea dreptul sa faca expertiza, ce legi sunt incalcate de catre expert si posibil si de catre judecator, care a numit un expert in alt domeniu decat cel adecvat solutionarii cauzei?

In opinia mea judecatorul a incalcat legea(care lege? va rog, daca puteti sa ma lamuriti) prin decizia sa.
La fel si expertul care, in opinia mea, trebuia sa refuze efectuarea unei lucrari in care nu este autorizat, sau ca specializarea nu-i permite sa raspunda obiectivului solicitat de instanta, si sa se numeasca un alt expert.

Ce demersuri propuneti sa facem?

Expertiza a fost acceptata de Instanta in ciuda contestatiei depusa motivat de catre noi si s-a amanat pronuntarea pentru termenul urmator, peste 10 zile.
Putem depune concluzii scrise.

Ce propuneti ca se mai poate face in aceasta etapa? Faza procesului este apel.

(Pentru ca s-a ajuns ca vecinul sa ceara executare silita, noi am contestat-o si am ajuns sa se judece contestatia, astfel fiind in etapa finala a apelului in acest moment).

Va rog sa ma scuztai, exprimarea poate fi deficitara, pe langa termenii juridici de specialitate.

Multumesc mult pentru suport.
Buna ziua,
am un contract de donatie din partea tatalui meu pentru casa si terenul aferent, cu drept de uzufruct viager pentru dansul.
1. Prin actul de donatie, imi sunt donate si bunurile aflate in casa? Mobila, electrocasnice?
2. Dupa decesul tatalui, cui apartin bunurile din casa donata mie?
3. Sotia sa(mama mea), dupa decesul tatalui meu, are drept asupra bunurilor din casa donata mie de tatal meu?
4. Sotia sa(mama mea) are drept de uzufruct in continuare dupa decesul tatalui(ex. pana la finele anului)?
5. Pot sa fac evacuarea mamei mele din acea casa? Tata a decedat in 10 iunie 2015.
6. Dupa decesul tatalui eu, care beneficiez de donatie, beneficiez de bunurile din casa si de fructele rezultate din culturile existente pe terenul pe care mi l-a donat?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția Succesiune, masa succesorala
Nu exista contract de intretinere, din cate stiu.
Parintii mei au investit toti banii lor in acest imobil la Cluj, posibil facand achizitiile de materiale in numele surorii mele. Posibil ca parintii mei nu apar nicaieri in acte.