avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Activitate marymary

Activitate marymary

CASS asociatul unic cu diabet este scutit de la plata CASS la dividende sau venituri din lichidare voluntara? Se poate face referire la art. 154, lit. f) din codul fiscal?
dividende in natura-srl cu asociat unic-daca se decide acordarea de dividende in natura catre asociatul unic, atunci la ce valoare se considera imobilele, la valoarea de cumparare, la valoarea ramasa, la o valoare care trebuie reevaluata(cu cat timp maxim inaintea acordarii trebuie sa dateze reevaluarea, in caz ca e obligatorie)?
In cazul dizolvarii cu lichidare voluntara, se decide transferul tuturor bunurilor pe asociatul unic. Cladirea nu a fost niciodata reevaluata de la intrarea in patrimoniu. Este obligatoriu evaluarea acesteia inainte de lichidare? Dar la un autoturism complet amortizat? Rog reglementarile aplicabile aplicabile.
Pensionarul datoreaza cass la dividende?
Cum ""trec"" bunurile pe asociatul unic?
1. La ce valoare?
2. Se factureaza?
3. Se incaseaza?
4. Cum ""trec"" banii din cont sau casa pe asociatul unic? Se retine vreun impozit? Cat?
5. Trecerea unei cladiri cum se face? La valoarea ramasa din contabilitate sau la valoarea de piata? Trebuie facturata si platita de catre asociat?
Va multumesc!
Dizolvarii unui srl cu asociat unic ATRAGE TRANSMITEREA UNIVERSALA a patrimoniului societatii catre asociatul unic, fara lichidare. Care este procedura, mai concret?
Sunt programator calculator. Aceasta meserie nu apare in lista acelor meserii care necesita control psihiatric la angajare sau la controalele periodice.Intrebare:
Poate angajatorul, invocand comportament neadecvat fata de colegi si angajator(neprobat) sa te oblige, inainte de orice cercetare disciplinara, sa faci consult la comanda de medicina muncii/psihiatric in conditiile in care ai fost la examenul anual, ultimul din 02.11.2018 si ai fost declarat APT? Evident angajatorul urmareste sa ma concedieze din ceva motiv, cauta neaparat un motiv, pentru ca am facut un referat neconvenabil lor privind negocierea salariilor.
La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru reevaluare medicala/psihiatrica, solicitata anterioa de catre angajator. Comisia de disciplina spune ca se amana sedinta pana la primirea rezultatelor consultatiei, pentru a data ulterioara care nu a fost stabilita.
Intrebarile care se impun sunt:
1. Este legala o asemenea solicitare? Meseria mea este de programator calculator si pana acum, nici la angajare si nici ulterior nu s-a facut conslt psihiatric. Exista vreo prevedere legala specifica in acest sens? Sau este o forma de abuz, pentru a se sugera punerea unui diagnostic si declararea mea INAPT pentru a se ""usura"" sarcina concedierii mele pe motive medicale? Avand in vedere ca analizand motivele disciplinare au ajuns la conclucia ca acestea nu sunt sustinute.
2. Posibil ca medicul psihiatru sa fie influentat de sugestia angajatorul meu, facuta prin cererea adresata, si sa formuleze un diagnostic chiar daca nu este cazul, fiind influentat de conflictul de munca existent, neavand o baza medicala reala. Mai ales ca acesta este platit de angajator pentru serviciile medicale. Cum ma pot apara in acest sens?
3. Angajatorul are dreptul la a primi /cunoaste rezultatul evaluarii psihiatrice, asa cum se asteapta? Nu functioneaza legea drepturilor pacientului privind confidentialitatea acestor informatii?
Cu cine negociez eu, ca angajat, modificarea contractului individual de munca? Cu seful direct sau cu directorul general, care il si vizeaza?
Va rog legea care reglementeaza acest aspect.
Va multumesc mult.
Buna ziua,
1. Intr-un presupus(zic presupus pt ca eu nu am sesizat cele "constatate")"incident" rutier de neacordare de prioritate poate fi trecut ca martor-asistent celalalt sofer, mai mult, in conditiile in care eu nu am refuzat semnarea procesului verbal (dar cu obiectiunea ca nu am sesizat cele semnalate de agent)?
Mentionez ca am facut plangere in instanta impotriva procesului verbal.
2. Poate fi audiat acest martor-asistent ca martor in proces? Avand in vedere ca e parte implicata in "incident".
3. Daca acesta nu a fost propus ca martor prin intampinare de catre politie, din punct de vedere procedural este legal sa fie propus la prima sedinta de judecata si acceptat? Prin cerere de amanare?