avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Poppy

Activitate Poppy

Răspuns la discuția Dauna totala ?
Este vorba despre CASCO. Doresc sa cunosc in ce conditii se acorda dauna totala, una ar fi aceea ca devizul reparatiilor sa depaseasca 80% din valoarea asigurata, in cazul Groupama, dar sunt curios daca exista si conditia cand dupa reparatie vehiculul nu mai prezinta siguranta pentru circulatia pe drumurile publice, cum este cazul deformarea lonjeroanelor in urma accidentului, acestea fiind parte esentiala din structura de rezistenta si siguranta a autovehiculului. Acestea odata deformate si apoi indreptate (reparate) nu-si mai mentin rezistenta anterioara datorita indreptarii lor elastice (la rece). Exista in legislatie vreo prevedere in sensul asta ?
Discuție Dauna totala ?
In urma unui accident masina a suferit o avarieire serioasa a lonjeroanelor, acestea fiind parte importanta a structurii de rezistenta a autovehiculului. Pot solicita dauna totala dat fiind ca repararea acesteia este posibila dar dupa reparatie vehiculul nu mai prezinta siguranta pentru circulatia pe drumurile publice ?
Multumesc !
adriantot a scris:

Poppy a scris:

Asa ca va adresez urmatoarea intrebare: ce cai/solutii de atac exista pentru a interzice stationarea/oprirea/sederea pe casa scarii pe tot cuprinsul celor 24 ore din zi, a oricaror persoane, indiferent daca apartin sau nu de respectiva Asociatie de Proprietari ?


In relatiile dv cu vecinii, indiferent ca sunt copii, adulti activi sau pensionari, va sugerez sa gasiti caile de a discuta (in adunarea generala, de exemplu), de a colabora si nu a cauta "cai/solutii de atac", asa cum va exprimati mai sus.
Daca o sa va atacati vecinii nu o sa aveti de cules decat furtuna si atacuri.

Aceste "cai" s-au epuizat demult !

adriantot a scris:

Implicati-i pe tineri in activitatile asociatiei, la curatat zapada din fata blocului. Rugati-l pe unul din ei, cand intrati in scara, sa va ajute sa duceti sacosa cu legume pana la usa si oferiti-i un suc. E posibil sa vi-i faceti prieteni, sa va ajute in asociatie si sa munceasca mai tarziu in locul celor care muncesc astazi.


Cred ca nu m-am facut clar inteles: acesti "tineri" nu au ce negocia cu noi, ei au pus stapanire pe intrarea in casa scarii si isi inmultesc gasca prin racolarea de derbedei autointitulati "locotenentii" interlopilor din cartier. Lucrurile sunt impinse pana acolo incat unii proprietari fac economie la iesit si intrat in bloc.
Asta mi-ar mai lipsi sa le ofer si obrazul celalalt intinzandu-le lopata pentru deszapezit. N-ar pregeta s-o foloseasca in alte scopuri.

De acest gen de "ajutor" ma feream d-na "Elga50" cand am rugat sa intervina doar avizatii !

Va rog inchideti topicul. Multumesc !
elga50 a scris:
Eu, una, neconsiderandu-ma o persoana abilitata, ma abtin sa va sugerez vreo solutie.

Va apreciez sinceritatea si va multumesc.
Astept in continuare raspunsuri pertinente de la persoane ce activeaza in domeniul juridic. De "pareri" si "incurajari" beneficiez deja pe alte forumuri cu o dilutie prea mare a ariei de discutie, de aceea m-am si indreptat spre www.avocatnet.ro.
Va salut stimati useri,

Asociatia noastra de Proprietari a facut investitii serioase in igienizarea casei scarii si a exteriorului acesteia (tamplarie PVC cu geamuri termopan, video-interfon, etc.) dar cu rezultate dezastruoase la ceea ce inseamna pastrarea conditiilor de civilizatie.

Pe scurt este vorba de un grup de tineri (16-21 ani) certati cu bunul simt si civilizatia, mai mult, unii dintre ei reprezinta potentialul infractorilor de mai tarziu, care au "avut grija" ca in doi ani sa aduca locul de intrare/iesire al Asociatiei noastre de Proprietari intr-un hal incat ne este rusine sa mai invitam pe cineva la noi: usa intrare rupta, comutatoare/intrerupatoare/prize smulse din pereti, cutiile postale si corpurile de iluminat vandalizate, pereti interiori/exteriori deteriorati, panoul de comanda al liftului incendiat, interiorul liftului deteriorat/dezafectat, urina in lift, materiale fecale pe casa scarii, gunoi, mucuri de tigari, ambalaje goale de diverse bauturi, coji de seminte, galagie, manele, fum de tabac, injuraturi, figuri suspecte, etc.. Pentru ca trebuie sa credeti, este vorba de mult mai multe neajunsuri.

Din totalul de 6-8 tineri doar 2-3 fac parte din Asociatia noastra de Proprietari, restul sunt veniti din alte zari. La reclamatiile noastre si solicitarea interventiei Politiei, reprezentantii acestei institutii ne-au declarat ca nu au cum sa intervina atat timp cat din acest grup fac parte insusi locatari pe aceasta scara. La rugamintile noastre catre parintii acelor progenituri acestia au replicat “si copiii nostri unde sa se joace ?”.
Avem un buget de 80.000 RON (800 mil. ROL) pe care nu mai avem curajul sa-l investim inchipuindu-ne ca se duc pe apa sambetei in maxim un an, ca de, copiii au mai crescut intre timp. Asa ca va adresez urmatoarea intrebare: ce cai/solutii de atac exista pentru a interzice stationarea/oprirea/sederea pe casa scarii pe tot cuprinsul celor 24 ore din zi, a oricaror persoane, indiferent daca apartin sau nu de respectiva Asociatie de Proprietari ?

Astept raspunsuri abilitate si la obiect.
Va multumesc !

cu stima,
Bogdan Popescu
Răspuns la discuția Plati amenzi Circulatia Rutiera
Gabriela Pintea a scris:

Nu exista niciun act normativ care sa le permita celor de la Finante sa conditioneze primirea sumelor datorate cu titlu de impozit de plata celor datorate cu titlu de amenzi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Multumesc amandurora pentru solicitudine !
Răspuns la discuția Plati amenzi circulatia rutiera
new_2009 a scris:

daca ati platit amenzi pt care ati castigat apoi contestia in instanta, atunci va puteti cere banii inapoi:">

Corect, asa am sa fac.
Multumesc !
Răspuns la discuția Plati amenzi circulatia rutiera
danike a scris:

ceva nu se leaga aici.

politia rutiera nu trebuia sa trimita spre executare la primaria de domiciuliu aceste procese verbale de contraventii, decat dupa trecerea termenului legal de 15 zile, in care dvs. aveati dreptul sa contestati amenzile.

daca totusi s-au trimis spre executare, iar dvs le-ati contestat in instanta, trebuie sa depuneti o copie dupa certificatul de grefa, la directia de taxe si impozite, ca sa dovediti ca plangerile contraventionale se afla pe rolul instantei.

cf art 32, alin 3 din OG 2/2001, plangerea suspenda executarea si astfel veti putea achita impozitele pe cladire si autovehicule.

procedura de colectare a creantelor bugetare, inclusiv cele pentru bugetul local, este reglementata de OG nr. 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

conform acestei ordonante, stingerea datoriilor se face conform vechimii acestora, mai intai creanta principala si apoi accesoriile ( majorari de intarziere)

de asemeni, daca nu s-a inceput executarea silita (comunicare somatie+ titlu executoriu), dvs. aveti posibilitatea sa stabiliti tipul datoriei achitate, numai ca aici ramane la latitudinea functionarului de la ghiseu cum leaga plata. (aici mi se pare un abuz)

mai bine ati cere un nr de cont pentru impozite si taxe si alt nr de cont pentru amenzi si faceti plata in contul impozitelor prin OP.

succes!


Multumesc, am sa fac intocmai !
La fiecare inceput de an cand doresc sa achit impozitele pentru casa si auto ma lovesc de aceeasi situatie: nu mi se permite achitarea acestora pana cand nu achit mai intai amenzile date de Politia Rutiera, stranse in anul precedent. Motivez asta prin Procese Verbale nesemnate sau contestate de mine pentru abuzuri sau vicii de procedura a organului constatator. Ultima data, la ghiseu am cerut in mod expres sa mi se confirme in scris ca mi se refuza achitarea impozitului dat fiind refuzul meu de a plati amenzile, tipa a refuzat sa faca acest lucru.
Acum intrebarea: va rog frumos, exista vreo Lege/Ordonanta care leaga amenzile de taxele locale sau este un abuz. Daca da, care ar fi acestea ?
Multumesc !
La fiecare inceput de an cand doresc sa achit impozitele pentru casa si auto ma lovesc de aceeasi situatie: nu mi se permite achitarea acestora pana cand nu achit mai intai amenzile date de Politia Rutiera, stranse in anul precedent. Motivez asta prin Procese Verbale nesemnate sau contestate de mine pentru abuzuri sau vicii de procedura a organului constatator. Ultima data, la ghiseu am cerut in mod expres sa mi se confirme in scris ca mi se refuza achitarea impozitului dat fiind refuzul meu de a plati amenzile, tipa a refuzat sa faca acest lucru.
Acum intrebarea: va rog frumos, exista vreo Lege/Ordonanta care leaga amenzile de taxele locale sau este un abuz. Daca da, care ar fi acestea ?
Multumesc !