avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plati amenzi Circulatia Rutiera
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plati amenzi Circulatia Rutiera

La fiecare inceput de an cand doresc sa achit impozitele pentru casa si auto ma lovesc de aceeasi situatie: nu mi se permite achitarea acestora pana cand nu achit mai intai amenzile date de Politia Rutiera, stranse in anul precedent. Motivez asta prin Procese Verbale nesemnate sau contestate de mine pentru abuzuri sau vicii de procedura a organului constatator. Ultima data, la ghiseu am cerut in mod expres sa mi se confirme in scris ca mi se refuza achitarea impozitului dat fiind refuzul meu de a plati amenzile, tipa a refuzat sa faca acest lucru.
Acum intrebarea: va rog frumos, exista vreo Lege/Ordonanta care leaga amenzile de taxele locale sau este un abuz. Daca da, care ar fi acestea ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Poppy , utilizator 21:34, 17 Noiembrie 2009
Legatura intre amenzile aplicate si taxele locale ,o constituie ca sunt inregistrate in evidenta dvs de rol,iar autoritatea fiscala detine obligatia recuperarii tuturor debitelor ,indiferent de dorinta dvs .
Referitor la PV ,daca cererile intreprinse de catre dvs ,intruneau conditiile legale de contestare ,autoritatile competente ar fi dispus anularea acestora,situatie inexistenta din cele relatate de catre dvs.
Nu exista niciun act normativ care sa le permita celor de la Finante sa conditioneze primirea sumelor datorate cu titlu de impozit de plata celor datorate cu titlu de amenzi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

Nu exista niciun act normativ care sa le permita celor de la Finante sa conditioneze primirea sumelor datorate cu titlu de impozit de plata celor datorate cu titlu de amenzi.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Multumesc amandurora pentru solicitudine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati amenzi circulatia rutiera Poppy Poppy La fiecare inceput de an cand doresc sa achit impozitele pentru casa si auto ma lovesc de aceeasi situatie: nu mi se permite achitarea acestora pana cand nu ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de contraventie din 2014 incomplet si care a fost comunicat spre executare la impozite si taxe liviu67 liviu67 Buna ziua . Am o nelamurire legata de o amenda de circulatie primita in noiembrie 2014. Agentul constatator ce a completat PV a omis sa treaca absolut toate ... (vezi toată discuția)
Amenzi rutiere si taxa locuinta Adryana-Ducu Adryana-Ducu Va rog sa ne comunicati cum putem sa achitam impozitul pe locuinta fara a achita si amenzile de circulatie restante? Directia de Impozite si Taxe a Primariei ... (vezi toată discuția)