avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate SD PETOSEVIC Romania

Activitate SD PETOSEVIC Romania

Răspuns la discuția inregistrare marca la OSIM
Va rog sa trimiteti plangerea, continand detaliile firmei respective, la CNCPIR (Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala) prin e-mail la adresa office@patent-chamber.ro sau fax 021/3200688.

Multumesc
Răspuns la discuția Interdictie comercializare produs
Din pacate, cazul dvs. nu este singular iar cei care isi desfasoara activitatea in domeniul proprietatii industriale cu siguranta s-au confruntat cu astfel de cazuri. In primul rand, asa cum a precizat cineva inaintea mea ar trebui sa verificati daca marca respectiva este inregistrata in tara de origine sau pe cale internationala sau comunitara si daca produsele purtand marca respectiva au fost puse in comert de insusi titular sau cu consimtamantul acestuia. In mod cert titularul marcii nu stie de existenta protectiei marcii sale pe teritoriul Romaniei in numele persoanei care va transmite somatii. Prin urmare pana la momentul la care marca inregistrata de catre solicitantul roman nu va fi anulata, titularul acesteia este indreptatit sa solicite interzicerea comercializarii produselor ce poarta marca respectiva.
Răspuns la discuția lista a marcilor decazute
La adresa de mai jos gasesti un motor de cautare in baza de date a OSIM-ului.
[ link extern ]
In ceea ce priveste o lista a marcilor decazute, aceasta nu poate fi obtinuta printr-o simpla cercetare in baza de date online.
Imi pare rau sa va dezamagesc insa un avocat poate reprezenta o persoana juridica sau fizica in fata OSIM, in procedurile de inregistrare a unei marci, desen sau brevet de inventie doar daca are si calitatea de consilier in proprietate industriala. OG 66/2000 republicata, reglementeaza organizarea si exercitarea profesiei de consilier in proprietate industriala.
In conformitate cu art. 2 al OG mai sus-mentionate, consilierul in proprietate industriala este persoana fizica atestata in conditiile prezentei ordonante si inscrisa in Registrul national al consilierilor in proprietate industriala. Profesia de consilier in proprietate industriala poate fi practicata numai de persoana fizica inscrisa in Registrul national al consilierilor in proprietate industriala si care este membra a Camerei.
Prin urmare, indiferent de imputerniicirea pe care o aveti, OSIM-ul nu va accepta niciun fel de cereri din partea dvs. pentru simplu motiv ca nu va regasiti pe lista consilierilor in proprietate industriala publicata lunar in BOPI (Buletinul Oficial de Proprietate Industriala).
Buna ziua,

In primul rand cred ca ar trebui sa verificati daca nu va aflati in perioada de gratie de 6 luni pentru reinnoirea marcii. In cazul in care au expirat si cele 6 luni in care reinnoirea s-ar fi putut efectua prin plata unei taxe suplimentare trebuie depusa o noua cerere de inregistrare pentru aceasta marca.

O zi buna