avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters82289

Activitate ContSters82289

Răspuns la discuția Contract comodat
Va avantajeaza intrucat contractul de comodat reprezinta transmiterea in folosinta gratuita a spatiului.
Răspuns la discuția Cetatenie
Persoana a carui parinte este cetatean roman este considerata cetatean roman in temeiul legii nr. 21/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 10. - (1) Cetățenia română se poate acorda persoanelor care au pierdut această cetățenie, precum și descendenților acestora până la gradul II inclusiv și care cer redobândirea ei, cu păstrarea cetățeniei străine și stabilirea domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate, dacă îndeplinesc în mod corespunzător condițiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) -e).
Răspuns la discuția Avocat platit degeaba.
Putin probabil sa rezolvati ceva.Exista o comisie de disciplina care preia sesizarile si solicita punct de vedere al avocatului in cauza, in final majoritatea plangerilor nu au rezultatul dorit de petenti.
Va recomand sa incercati o solutionare amiabila.
Răspuns la discuția Avocat platit degeaba.
Daca nu s-a prezentat la ultimul termen putea solicita un termen in pronuntare pentru a se putea depune concluzii scrise.
Depinde cum v-ati inteles cu privire la acordarea reprezentarii in instanta.
Anumiti avocati percep onorariu de preluare dosar iar pentru fiecare prezentare in instanta se plateste separat o anumita suma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in 2010 a existat o cerere de executare silita admisa de instanta dreptul de a cere executarea este prescris.

Potrivit art.706 Cod procedura civila dreptul de a cere executarea silita în temeiul oricarui titlu executoriu se prescrie prin împlinirea teremenului de trei ani si începe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita si prin împlinirea termenului de prescriptie orice titlu îsi pierde puterea executorie. Termenul de prescriptie începe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, astfel cum este aceasta notiune definita în noul cod de procedura civila.

Conform art.27 Noul cod de procedura civila hotararile raman supuse cailor de atac, motivelor si teremnelor prevazute de legea sub care a început procesul.
Răspuns la discuția apel contestare proces verbal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ] /

Apelul il formulati catre Tribunal. Nu se poate adresa un apel catre Judecatorie.
Apelul se inregistreaza la Judecatorie dar la final se adreseaza Domnului Presedinte al Tribunalului......... pentru ca aceasta instanta va analiza apelul si acestei instante i se va trimite dosarul de fond.
Iar temeiul indicat de dv art.282 este gresit. Noul cod procedura civila reglementeaza la art.466 apelul.
HOTARÂRE Nr. 1443 din 2 septembrie 2004 privind metodologia de repatriere a copiilor români neînsotiti si asigurarea masurilor de protectie speciala în favoarea acestora

Acelasi regim juridic este aplicabil si copilului care este lasat neînsotit dupa ce a intrat pe teritoriul statului strain.
Răspuns la discuția apel contestare proces verbal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelul se depune la instanta care a pronuntat sentinta. Dosarul o sa fie trimis la Tribunal (nu la Curtea de Apel)
Răspuns la discuția apel contestare proces verbal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar doar daca apreciati dv ca se impune. Mai mult decat atat potrivit art.34 alin.2 din OUG 2/2001 Motivarea apelului nu este obligatorie. Motivele de apel pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei.

Totusi ar trebui sa solicitati sprijin de specialitate intrucat v-ar putea ajuta in cazul in care la fond apararea nu a fost eficienta.
Răspuns la discuția apel contestare proces verbal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot raspunde intrucat nu cunosc elementele pe care se motiveaza si se intemeiaza apelul.
Pot exista elemente care sa sustina motivarea si sa reprezinte un temei juridic suplimentar ( din OUG 2/2001, sau din alte acte normative - spre exemplu se poate sustine o motivare care nu respecta conditiile stabilite cu privire la modului de inregistrare a faptei de catre echipementul detinut de politie).