avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate PaulBogdan

Activitate PaulBogdan

Răspuns la discuția Refuz prezentare succesiune
Referitor la teren, nu s-ar putea considera din start exclus, avand in vedere ca au trecut peste 30 de ani ?
Si daca ea refuza sa se prezinte iar, eu nu o dau in judecata, ce se intampla,cat poate dura starea de indiviziune ?

multumesc
Răspuns la discuția Refuz prezentare succesiune
Terenul respectiv a fost lot ajutator de la CAP cu zeci de ani in urma, atunci se putea transfera folosinta printr-o simpla declaratie parca la CAP, asa l-am primit si eu. Dupa revolutie, am reusit sa-mi iau titlu de proprietate pe el.

Am uitat sa mentionez ca terenul agricol (5000mp) eu l-am ingrijit ani de zile, am facut gard pe cheltuiala proprie si o mica cabanuta de chirpici sa avem unde sta cand mergeam la munca campului. Acum daca ii va reveni sorei jumatate din acest teren, cum procedez cu gardul, cine il va muta, pe cheltuiala cui? Pt ca a declarat ca nu doreste sa ma despagubeasca pt gard.

Cu beciul cum pot sa fac, nu pot sa dovedesc ca l-am construit eu pe cheltuiala proprie acum 35-40 de ani.

Buna ziua,
Va supun atentiei urm. situatie:
- urmeaza sa fac o sucesiune dupa decesul mamei
- mostenitori eu+sora mea
- succesiunea dupa tata s-a facut fara partaj, ni s-au comunicat doar cotele din mostenire ce au revenit fiecaruia
Acum situatia e urmatoarea:
- bunuri: o casa cu patru camere si curte si, un teren agricol.
Mi se pare normal ca fiind doi frati, totul sa se imparta pe jumatate, 2 camere, jumatate din curte, jumatate din teren.
Sora mea refuza sa se prezinte la succesiune si ma ameninta ca ma va actiona in judecata, solicitandu-mi sa renunt la tot pe motiv ca in urma cu 35 de ani, tatal meu mi-a dat un teren luat de la CAP pt care ulterior am scos titlu de proprietate pe numele meu.
In plus, am solicitat o anume parte din curte pe care se afla un beci pe care l-am construit personal, din resurse proprii pe timpul cand traiau parintii dar, nu am acte sa o dovedesc.
Va rog sa-mi spuneti daca e legal si corect ce cer si, ce pot face in situatia de fata?

multumesc
Răspuns la discuția Servitute de trecere !
sd2010 a scris:

Eu zic să mai încercați pe cale amiabilă în sensul că poate îl convingeți să faceți o convenție pentru că dacă nu există nici un fel de soluție pentru a ocoli terenul vecinului cu siguranță nu o să aibă câștig de cauză. Doar că o să dureze mai mult.


Nu am cum, el vrea sa ma forteze sa-i vand lui terenul .
Răspuns la discuția Servitute de trecere !
Multumesc !
Exact de asta imi era frica, de un proces de ani de zile, cu avocati, experti etc Toate pt a putea sa-mi aduc acasa 2-3 carute cu porumb.

va multumesc oricum
Detin un tren agricol extravilan, teren ce a apartine familiei mele de peste 100 de ani. Accesul la acest teren se face pe un drum de pamant, acelasi de 100 de ani, ce traverseaza o alta proprietate. De curand, proprietatea respectiva a fost cumparata de un individ care nu ne mai permite accesul la teren, montand doua porti cu lacat la capetele drumului, motivand ca terenul este proprietate privata si manifestandu-se violent ne solicita (mie si altor doi proprietari vecini care-l foloseam) sa ne amenajam drum pe alta parte. Mentionez ca topografia zonei nu permite amenajarea altui drum, deoarece pe partea opusa cailor de acces la aceste terenuri este un fel de prapastie formata de alunecari de teren. Ma aflu in situatia de a nu putea sa-mi lucrez pamantul si de a nu putea sa-mi aduc recolta acasa.
Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
multumesc
Răspuns la discuția Bilet la Ordin in alb !
Nu e chiar asa, noi lucram in "sistemul" acesta de cca. 10 ani, mai luam marfa,mai ii dadeam din bani...toti comerciantii faceau asa...si el de unde se aproviziona, tot asa proceda.
Răspuns la discuția Factura neachitata !
Inca ceva, avea voie sa completeze(cu suma care a vrut el, contul care nu mai era valabil de 2 ani) Biletul la Ordin lasat de mine in alb ?
Am citit opinii si pro si contra referitor la acest lucru...
multumesc
Răspuns la discuția Factura neachitata !
apaidiu a scris:

1-Faptul ca faceti o esalonare nu inseamna decat ca mai intarziati putin momentul in care executorul va pune poprire pe conturile dvs. sau va incepe executarea pe bunurile societatii.Nu exista institutia retragerii somatiei.


Aici nu inteleg...daca eu ajung la un acord cu persoana, sa-i dau banii pana in noiembrie(de ex), executorul tot va executa bunurile societati ? De cand ? Incepand din noiembrie sau de acum ? Pe mine maine ma intereseaza daca exista vreo modalitate sa opresc aceasta executare ....!

multumesc
Răspuns la discuția Bilet la Ordin in alb !
juridic dana a scris:

In completarea celor spuse de Dl. Plopeanu, in cazul in care creditorul Dvs. face dovada ca acel bilet a fost eliberat pentru facturi intocmite inainte de 18 decembrie 2008, poate solicita decontarea BO chiar daca acesta este in vechiul format (uneori mai greu, dar se poate).



Ok dar, BO a fost completat pe formular vechi in data de 10.06.2009 ... iar eu nu mai aveam contul respectiv de 2 ani !