avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la Ordin in alb !
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la Ordin in alb !

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie :
- sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi in valoare cca 300 mil vechi cu plata la 30 de zile, a inceput criza, marfa nu s-a vandut si nu o pot plati. Am vorbit cu persoana de la care i-am luat dar, nu doreste sa-i returnez pt ca, normal, i-ar conveni mai mult banii decit returul de marfa. Am lasat un bilet la ordin in alb (stampilat si semnat de mine)...
Acum am primi o somatie de la un executor...sa achit suma de... in 24 de ore !
Problema e a ca Biletul la Ordin a fost completat de ei in data de 10.06, cu scadenta in 12.06 iar, refuzul la plata a fost facut in 24.06 (?!) In plus, B.O. este intr-un format vechi, care nu se mai foloseste la banci...+ eu nu mai detin contul mentionat in bilet (a fost schimbat acum 2 ani) ci alt cont total diferit. Am intrebat la banca si,mi s-a spus ca au identificat societatea dupa CUI si,l-au acceptat...!
Am citit opinii pe aceste site cum ca ar fi ilegal sa completeze ei B.O lasat de mine in alb...
Ma gandesc si daca dpdv al bancii e legal ce au facut, sa-l accepte la plata desi era in format vechi si nu era indicat contul corect !
Ce a-si putea sa fac in ac.situatie ?

multumesc


Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 10:42, 28 August 2009
va sfatuiesc sa faceti rost de bani si sa platiti; argumentele Dvs nu sunt solide si nici pertinente.
sunteti bun de plata!
pe viitor puteti negocia clauze gen "plata la X zile de la vanzare" sau posibilitatea unui "retur de marfa nevanduta in suma de Y".

Succes!
In completarea celor spuse de Dl. Plopeanu, in cazul in care creditorul Dvs. face dovada ca acel bilet a fost eliberat pentru facturi intocmite inainte de 18 decembrie 2008, poate solicita decontarea BO chiar daca acesta este in vechiul format (uneori mai greu, dar se poate).
juridic dana a scris:

In completarea celor spuse de Dl. Plopeanu, in cazul in care creditorul Dvs. face dovada ca acel bilet a fost eliberat pentru facturi intocmite inainte de 18 decembrie 2008, poate solicita decontarea BO chiar daca acesta este in vechiul format (uneori mai greu, dar se poate).



Ok dar, BO a fost completat pe formular vechi in data de 10.06.2009 ... iar eu nu mai aveam contul respectiv de 2 ani !
B.O. odata pus in circuit, nu mai are cale de regres( nu mai poate fi retras). Cand eliberati B.O. si CEC -uri in alb este bine sa chibzuiti foarte bine inainte.Deci in concluzie trebuie sa depuneti bani in cont ca sa se poata debita suma .
Marfa luata de dumneavoastra a fost cu scadenta la 30 de zile, faptul ca furnizorul a asteptat 6 luni pana sa depuna biletul inseamna deja multa intelegere. Trebuie sa va ganditi ca si el la randul lui a platit marfa respectiva(producator sau vanzator).
PLATITI!X-(

Alte discuții în legătură

Datorie catre furnizor materiale NASTASE ADRIAN NASTASE ADRIAN Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb Alina Alina Alina Alina Buna ziua societatea noastra a incheiat un contract cu un client si drept garantie ne-a lasat un bilet la ordin in alb. calalta parte contractuala nu si-a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti este legal???????? OANA GORAN OANA GORAN Am urmatoarea situatie: Clientul vrea sa-mi dea un CEC in alb(stampilat,semnat...)garantie,iar ptr. marfa care o distribui se acopera cu BO. In cazul in care ... (vezi toată discuția)