Am citit pe forum intrebari si raspunsuri care m-au ajutat sa imi lamuresc mai multe neintelegeri pe care le aveam pana acum.
As dori, totusi, sa va dresez o intrebare, in speranta ca imi veti putea raspunde cat mai repede posibil.
De curand m-am angajat la o firma. In clipa de fata anagjatorul trebuie sa depuna actele pentru inregistrarea contractului de munca. Eu sunt absolventa de studii superioare (2008), si am atasat in dosarul cu actele necesare o adeverinta de licenta, deoarece diploma de licenta nu mi s-a eliberat inca. Acum angajatorul meu imi spune ca are nevoie de o copie dupa diploma de bacalaureat pentru a o inregistra pe aceea - explicatia lui: daca ar inregistra adeverinta de licenta ar plati la stat impozite foarte, foarte mari.
Acum, eu am citit legea 76 de pe 2002, si am vazut ca daca ma incadreaza ca absolvent de studii superioare are de castigat in primele 12 luni, fiind scutit de impozite, si primind de altfel si o suma de bani de la stat.
Cum sa il fac pe angajator sa inteleaga, ca are mai mult de castigat daca ma inregistreaza ca proaspat absolvent?
Si, poate sa ma angajeze pe un post care nu necesita studii superioare, astfel incat sa nu fie nevoit sa treaca pe cartea de munca 2 ori salariul minim pe economie?