avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate gabi.nico

Activitate gabi.nico

Am un dosar pentru obținerea unei locuințe sociale și după 3 ani m-au chemat să-mi dea repartiția. Dar eu, împreună cu fostul soț, am fost proprietarii unui apartament la care socrii aveau habitație viageră. După divorț, socrii m-au acuzat că vreau să le iau apartamentul, așa că ne-au deschis dosar pentru rezilierea actelor. În timpul procesului, mi-au cerut să semnez o procură ca să poată vinde apartamentul și am acceptat. După vanzare nu au mai continuat procesul, neplătind taxa și dosarul s-a anulat de la sine. Acum eu nu mai am nici o posibilitate să întru în posesia repartiției pentru locuință socială?
Discuție Poprire salariu
Buna ziua,
am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de la judecatorie pe suma de 1095,46 lei+cheltuieli de executare; o alta incheiere de la biroul executorului pe suma de 1345,5 lei compusa din 1095,46 lei (suma din incheierea de la judecatorie) + 250 lei cheltuieli de executare; dar am primit si o scrisoare de la biroul executorului pe suma de 1722 lei, compusa din 1472 lei + 250 lei cheltuieli de executare. La suma de 1722 lei mi-au spus ca vor calcula dobanzi pana la stingerea debitului.
Intrebarea mea este ce reprezinta diferenta dintre 1345,5 si 1472 lei si daca se mai calculeaza dobanzi dupa o sentinta.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
"iar ca tatal biologic sa il recunoasca de bunavoie..e imposibil.mi-a scris clar de nenumarate ori ca nu il vrea..nu vrea nici sa auda de el.
iar eu totusi vreau ca copilul sa aibe tata..mi-e frica sa nu aibe de suferit in viitor..sau peste ani sa ma cheme tatal biologic in instanta..de aceea vreau eu sa il chem pentru a evita orice neplacere in viitor."

Va este frica sa nu sufere copilul sau dvs?
Daca presupunem ca reusiti sa-l faceti sa recunoasca copilul in acte si atat?...nu va dori nici sa stea 5 minute cu el...atunci nu va suferi copilul?...nu va va pune intrebari la care nu veti avea raspuns?... nu va va judeca pentru ceea ce ati facut?...v-ati gandit si la sentimentele copilului, atunci cand va fi mare?


Răspuns la discuția Drepturi si obligatii parintesti
si care sunt in opinia dvs. aceste demersuri?

"Problema se pune astfel: copila se simte bine in acel mediu? Daca raspunsul e da, nu aveti pentru ce sa va faceti griji, pentru copil e bine sa cunoasca si familia tatalui.
Daca insa fetita simte disconfort, ea insasi va riposta cand parintele sau vine sa o ia si va refuza plecarea. Atunci e momentul sa faceti demersuri pentru protejarea fetitei."



Care sunt in opinia dvs. aceste demersuri?
Eu machinui de 2,5 ani sa le gasesc si va spun ca nimeni nu face nimic concret.

am iesit cu ordonanta din combinatul siderurgic din Galati in februarie 2009 si m-am angajat la alta societate SRL in octombrie 2012; ma incadrez in aceasta lege?

Răspuns la discuția Divortata de un sot alcoolic
Eu nu i-am interzis sa-si vada copiii, ei nu vor sa mearga la el sau sa-i vorbeasca;chestia cu astmul sta cam asa: sambata trecuta a fost furtuna aceea, cum puteam eu sa scot copilul pe vremea aia, nu-l raceam in secunda urmatoare? si cine se chinuie cu el in noptile cand nu poate respira? Tatal? El nu are venituri, i-am facut plangere penala pt. pensie si urmeaza sa-l trimita in judecata. In ce priveste plangerile, eu am facut plangeri la politie si procuratura de cate ori am avut dovezi; cine altcineva s-ar baga pt. mine in toata nebunia asta: declaratii peste declaratii, drumuri repetate la politie si procuratura; toata lumea imi reproseaza mie si-mi spune ca nu fac nimic sa-l opresc, dar eu nu stiu cum. De aceea am apelat la acest forum
Răspuns la discuția Divortata de un sot alcoolic
urmeaza sa se judece, dar din ce am inteles e pasibil de amenda sau inchisoare si apoi o ia de la capat
nu pot obtine un nou ordin de restrictie pana nu face "ceva grav"
Răspuns la discuția Divortata de un sot alcoolic
da, de sambata la 12 pana duminica la 12
Răspuns la discuția Divortata de un sot alcoolic
le-am cerut celor de la politie sa ma ajute sa-l internez la dezalcolizare si mi-au raspuns ca nu pot face nimic fara acordul lui
Buna ziua tuturor ,
am si eu o mare problema: am divortat de sotul meu alcoolic, am obtinut custodia copiilor, cu program de vizitare pentru tata, si el a fost obligat sa platesca pensie alimentara. Pana aici toate bune si frumoase; dar el nu a achitat nici un leu(de 3 ani de zile), vine la gradinita la baiat si la liceu la fata baut fiind, ii face de ras, vine la domiciliul parintilor mei(unde locuim in prezent) in aceeasi stare, ne ameninta, vorbeste foarte urat cu toata lumea, chiar si cu vecinii, ne injura, ne suna la toate telefoanele non-stop si nu respecta nici un program de vizita. In plus copiii nu vor sa mearga cu el si nici sa-i vorbesca macar. Baiatul are astm bronsic si mai ales primavara-toamna are probleme de sanatate, deci nu il pot scoate afara din casa tot timpul. Am incercat sa- spun sa-si vada copiii doar in prezenta mea atunci cand e treaz si cand ne permite vremea sa iesim afara, dar nu ne-am inteles. Peste toate astea, ne urmareste mereu, a fost la locurile mele de munca incercand sa ma dea afara de la serviciu (de la primul a reusit) si a aflat nr. de telefon ale sefilor mei pe care ii suna mereu. Normal ca lumea imi reproseaza mie toate prostiile pe care le face el. Am facut plangeri repetate la politie, i-au dat amenzi (peste 10.000 lei), am obtinut si un ordin de restrictie de 3 luni, pe care l-a incalcat, am facut plangere penala pt. incalcarea ordinului judecatoresc si pentru neplata pensiei alimentare, dar mai mult nu stiu ce sa mai fac si cum sa ies din aceasta situatie.
Daca ma poate ajuta cineva, pe cale legala, va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.